Η θλιβερή εικόνα σήμερα από τον βυθό της παραλίας της Γλυφάδας

Πράσινος  βάφτηκε ο βυθός στην παραλία της Γλυφάδας μας, καθώς τα σωματίδια μαζούτ κινούνται ανεξέλεγκτα. Μας προκαλεί θλίψη αυτή η πράσινη εικόνα, μοιάζοντας να μάς επιβεβαιώνει ότι ήρθε για να μείνει, ή, θα φύγει δύσκολα.

Η λήψη τραβήχτηκε από δύτη στις 11 το πρωΐ, ο οποίος και μας μεταφέρει αυτές τις αποκαρδιωτικές εικόνες από τον βυθό.

 

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, δημοσίευσε από το προσωπικό του προφί στο fb:

“Αυτή είναι η εικόνα σήμερα από το βυθό της παραλίας της Γλυφάδας, εκατό μέτρα από την πρώτη μαρίνα μας.

Οι εικόνες τραβήχτηκαν στις 11 το πρωί, από δύτη που βάλαμε όπως είχαμε δεσμευτεί, για να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται τα ύδατα.

Δυστυχώς η ρύπανση παραμένει, τα σωματίδια μαζούτ κινούνται ανεξέλεγκτα και η ανησυχία μας είναι πάρα πολύ μεγάλη. Απευθύνουμε έκκληση να μη σταματήσει η επιχείρηση αντιρρύπανσης ούτε λεπτό. Είναι απόλυτη ανάγκη να συνεχιστεί με την ίδια και μεγαλύτερη ένταση, ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες είναι υψηλές, για να μην κάτσουν στο βυθό τα υπολλείματα του πετρελαίου και η ζημιά γίνει μη αναστρέψιμη. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό.
Μαζί με τη συγκινητική παρουσία των εθελοντών, που ανταποκρίθηκαν από την πρώτη κιόλας μέρα στην πρόσκλησή μας, συνεχίζουμε τον καθημερινό καθαρισμό των ακτών της Γλυφάδας. Ο αγώνας και η προσπάθεια θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι όλα να είναι και πάλι όπως πριν.”