ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΚΑΛΟ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ» με θέμα: “Αναπηρία και σύγχρονες προκλήσεις: Σεξουαλικότητα και Αναπηρία”

 

Ο σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Σπαστικών Παιδιών «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» οργανώνει επιστημονική Ημερίδα με θέμα:  “Αναπηρία και σύγχρονες προκλήσεις: Σεξουαλικότητα και Αναπηρία”, την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 17:30, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης” (Λεωφ. Κύπρου 68, 164 51 Αργυρούπολη).

Στην επιστημονική Ημερίδα ομιλίες και παρουσιάσεις θα κάνουν οι:

  • Χρυσούλα Φέρρο, Πρόεδρος Δ.Σ. Σωματείου
  • Μόιρα Τζίτζικα, Ψυχολόγος, Ψυχοθ/τρια, Κλ. Σεξολόγος, υπ. Δρ. Ψυχολογίας
  • Γιώργος Σαββόπουλος, Εργοθεραπευτής
  • Δημήτρης Αρβανίτης, Εργοθεραπευτής
  • Δρ. Γιολάντα Δήμου, Ειδική Παιδαγωγός του Δ΄ΚΕΔΔΥ Αθήνας
  • Ελένη Γκλεγκλέ, Δικηγόρος με ειδικότητα στα θύματα βίας, παράνομης διακίνησης και ευάλωτων ομάδων
  • Αναστασία Μπεζάζη, Γονέας ΑμεΑ, Φιλόλογος
  • Έλενα Γιαννάκη (MSc Κοινωνική Λειτουργός)

Βλ. και αναλυτικό Πρόγραμμα που επισυνάπτεται.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Η Ημερίδα οργανώνεται στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «Ο Καλός Σαμαρείτης»: Παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας, παραμονής και δικτύωσης» (Ε.Π. «Αττική 2014 – 2020») της οποίας ο σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Σπαστικών Παιδιών «Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ», είναι Δικαιούχος.

 

Περισσότερες Πληροφορίες:

κα Έλενα Γιαννάκη, τηλ. 210 991 0753 &  Email: kalossamaritis@yahoo.gr

 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ

Ο «Καλός Σαμαρείτης» είναι ένα Σωματείο αναγνωρισμένο ως ειδικώς φιλανθρωπικό  με υπουργική απόφαση 2288/ 18-8-1978 του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Εποπτεύεται και ελέγχεται από τη Διεύθυνση Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής και από τη Διεύθυνση ΑμεΑ του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων και προσφέρει καθαρά κοινωνικό έργο.

Από την Ίδρυσή του, πριν από 38 χρόνια έχει μια μακρά πορεία στην εξυπηρέτηση του ανθρώπου που πάσχει κυρίως από εγκεφαλική παράλυση.

Σκοπός του Σωματείου είναι η προστασία , πρόνοια, βοήθεια και περίθαλψη ιατροκοινωνικού χαρακτήρα των νοητικά υστερούντων και σπαστικών παιδιών που έχουν ανάγκη προστασίας και εκπαίδευσης. Σκοπός, επίσης του σωματείου είναι η κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών αυτών μέσα από τόνωση της αποδοχής  κάθε ανθρώπου ,τόσο από την οικογένειά του όσο και από την κοινωνία.

Διατηρεί οργανωμένο Επιστημονικό Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης στην Αργυρούπολη, όπου περιθάλπει 39 ΑμεΑ και των δύο φύλων, εφόρου ζωής, που πάσχουν από βαριά νοητική υστέρηση και σύνοδα σύνδρομα που δεν τα φιλοξενούν άλλα παρεμφερή ιδρύματα.

Τα μέλη του Σωματείου είναι ιδρυτικά, επίτιμα και αρωγά.  Το Σωματείο διοικείται από 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση των Ιδρυτικών και τακτικών μελών του Σωματείου με αναπληρωματικά μέλη. Η θητεία των μελών του ΔΣ είναι τριετής και μεριμνά για την ευόδωση των σκοπών του Σωματείου.