Ημερίδα με θέμα: “Δασικές Πυρκαγιές και Αποκατάσταση Τοπίου”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη Επιμορφωτική Ημερίδα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρύπολης (ΚΠΕ) σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης!

Η ημερίδα με θέμα: “Δασικές Πυρκαγιές και Αποκατάσταση Τοπίου” απευθυνόταν κυρίως στους εθελοντές και τις ομάδες Δασοπροστασίας, ανταποκρινόμενη στις επίκαιρες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, μετά την πυρκαγιά του καλοκαιριού, στην περιοχή του Υμηττού.

Έλαβε δε, χώρα την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στο ΚΠΕ Αργυρούπολης αλλά και στην πλαγιά του Καρέα που επλήγη σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Οι εθελοντές, βασικό συστατικό μιας υγιούς κοινωνίας, πάντοτε με διάθεση προσφοράς, βρίσκονται στο πλευρό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κάθε διαχείριση κρίσης.

Βασικό μέλημα του Δήμου είναι η συνεχής εκπαίδευσή τους και η θεωρητική και πρακτική κατάρτισή τους.

Στα πλαίσια αυτού του στόχου η Ημερίδα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και αποδοτική αφού δίδαξε, ευαισθητοποίησε και προσέφερε μεθόδους αξιοποίησης των γνώσεων.

Στην Επιμορφωτική Ημερίδα, εκτός από πολλούς Δημότες και Εθελοντές παρευρέθησαν οι:

Κρητικός Βασίλης Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Ελληνικού Αργυρούπολης, Θεοδοσόπουλος Στέλλιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γλυφάδας και επικεφαλής των Δασοπυροσβεστών Γλυφάδας, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής “Ωρα για Δράση” με μεγάλη παρουσία και επικεφαλή τον Νίκο Κιούση, Νικοθόδης Ευάγγελος Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντών του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Δεκαβάλας Γιάννης εκπρόσωπος εθελοντικού κινήματος ΕΚΚΕΑ, Ρούπας Αθανάσιος από τον 8ο Πυροσβεστικό Σταθμό,Μαλαμά Κατερίνα Εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, Τσικαλάκης Μιχάλης εκπρόσωπος της νεοσύστατης εθελοντικής ομάδας “Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης” ,Μανίκας Σπύρος Υπεύθυνος Επικοινωνιών της Ομάδας Δασοπροστασίας Ελληνικού Αργυρούπολης.

Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης ευχαριστεί τους επιμορφωτές του κέντρου

  1. Φαραγγιτάκης Γεώργιος Υπεύθυνος ΚΠΕ Αργυρούπολης
  2. Σμπαρούνης Θεμιστοκλής Αναπληρωτής Υπεύθυνου ΚΠΕ Αργυρούπολης
  3. Κατσιγιάννη Αφροδίτη Μέλος Παιδαγωγικής Ομάδας ΚΠΕ Αργυρούπολης
  4. Φωτιάδης Μιχαήλ Μέλος Παιδαγωγικής Ομάδας ΚΠΕ Αργυρούπολης
  5. Δρακοπούλου Μαρία, Μέλος Παιδαγωγικής Ομάδας ΚΠΕ Αργυρούπολης