Αποστόλου: “Οι αγρότες μάλλον δεν κατάλαβαν πως έχουν ικανοποιηθεί τα βασικότερα αιτήματα τους”

Κάτι συμβαίνει με τους αγρότες! «Δεν κατάλαβαν ότι ικανοποιήσαμε τα…»

Πριν από λίγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, σχολίασε πως οι αγρότες μάλλον δεν κατάλαβαν πως έχουν ικανοποιηθεί τα βασικότερα αιτήματα τους, δήλωση που προκαλεί ερωτηματικά για το αν οι αγρότες έχουν άλλους σκοπούς ή αν πρόκειται για τέχνασμα της κυβέρνησης, σύμφωνα με το voicenews.gr.

Όπως είπε ο κ. Αποστόλου: «καταργεί την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ κι αυτό το μέτρο αφορά το 85-90% των αγροτών» και το «αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ ισχύει και για τα τεκμήρια».

«Ικανοποιούμε έτσι το σημαντικότερο αίτημά τους», δήλωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε πως: «Ίσως δεν το έχουν κατανοήσει οι αγρότες αυτό, δεν μπορώ να δεχθώ άλλη εξήγηση».

Ο κ. Αποστόλου εξήγησε ότι τα 950 ευρώ που πληρώνουν σήμερα: «αν το πάμε στο 16% για να διασφαλίσουμε την εθνική σύνταξη, που είναι πολύ σημαντικό να καθιερωθεί, τότε επιβαρύνονται μεν με 340 ευρώ, αλλά μπροστά στο κέρδος από το φορολογικό, δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση τελικά».

Κατά την ομιλία τους σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Αποστόλου πρόσθεσε πως: «να πάμε το εισόδημα στο 51% και να είναι οπωσδήποτε ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ. Ο κάτοικος της επαρχίας έχει την αγροτική δραστηριότητα ως πολυαπασχόληση και εφόσον αυτός είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, θα εγγράφεται στο μητρώο», δήλωσε.

«Ολοκληρώνοντας την συζήτηση με τους αγρότες στο Μαξίμου, κάναμε διάλειμμα και μετά το διάλειμμα επέστρεψε στο τραπέζι το αφορολόγητο των 24.000 ευρώ, που καλύπτει τους μεγαλοαγρότες».

Ουσιαστικά ο υπουργός άφησε υπονοούμενα πως οι αγρότες άλλαξαν θέσεις κατά τις τελευταίες τους ομιλίες, στο Μαξίμου.

  «Η κυρία Κουτζαμάνη στο πλαίσιο τήρησης της νομιμότητας, έκανε την παρέμβασή της, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να σταματήσει το διάλογο» σχολίασε ο κ. Αποστόλου σχετικά με το ενδεχόμενο να πάρει πιο σκληρά μέτρα η κυβέρνηση, ώστε να διαλυθούν τα μπλόκα των αγροτών.