Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές.

Υλικά

225 γρ βούτυρο
1 1/2 φλ τσ ζάχαρη
4 αυγά
ξύσμα από 3 μανταρίνια
το εσωτερικό από τα μανταρίνια κομμένο σε ροδέλες
χυμό από 2 μανταρίνια
2 1/2 φλ τσ αλεύρι γοχ
1 κ σ μπέκιν πάουντερ

Για το γαρνίρισμα

2 μανταρίνια κομμένα σε ροδέλες
1 φλ τσ ζάχαρη
1 1/2 φλ τσ νερό

Τρόπος παρασκευής

1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέτετε ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα και προσθέτετε το ξύσμα αραιωμένο στον χυμό.
2. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι με το μπέκιν και τα ρίχνετε αργά αργά στο μείγμα με τα αυγά. Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένα φορμάκια ή σε βουτυρωμένο ταψί.
3. Προθερμαίνετε τον αερόθερμο φούρνο στους 160ο και ψήνετε για περίπου 60′, δοκιμάζοντας με την λάμα ενός μαχαιριού.
4. Σε μικρή κατσαρόλα βάζετε τα υλικά για το γαρνίρισμα και βράζετε για 5′-6′ από την στιγμή που θα πάρουν βράση. Αφαιρείτε τις ροδέλες μανταρινιού και τις στολίζετε επάνω από τα κεκάκια ή τα κομμάτια του κέϊκ.
Περιμένετε να κρυώσουν και τα σερβίρετε με το τσάι σας.

 

 

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την κ. Παναγάκου, για τις πληροφορίες.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas Bay Bungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.

 

 


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture

 

follow us on twitter