Κοινωνικά φροντιστήρια: Οι Δήμοι οργανώνουν την έμπρακτη αλληλεγγύη

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και ο επιτυχημένος θεσμός των κοινωνικών φροντιστηρίων, εμπνέει τους Δήμους για να τον συνεχίσουν, ενώ έρχονται να προστεθούν και νέες αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Στις νέες συμμετοχές στην προσπάθεια αυτή, ανήκει και ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης που ανακοίνωσε ότι: «Η οικονομική κρίση η οποία μαστίζει την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει εκατοντάδες συμπολίτες μας στην ανεργία και την ανέχεια. Η στήριξη όλων αυτών των συμπολιτών μας από το κεντρικό κράτος ειδικότερα στις μέρες μας είναι ανεπαρκής.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω σε συνδυασμό με το υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη  λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου το οποίο έχει ως στόχο τη δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα.

Η παρεχόμενη εκπαιδευτική αρωγή προέρχεται αποκλειστικά και αφιλοκερδώς από εκπαιδευτικούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία».

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, κοινωνικό φροντιστήριο σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες οργανώνει ο Δήμος. Ο στόχος είναι με τη νέα σχολική χρονιά να ανακουφιστούν οι οικογένειες με παιδιά που δίνουν τη μάχη των εξετάσεων κάτω από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Σε σχετική σύσκεψη στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, ανακοινώθηκε ότι: «Έγινε σαφές, ότι στην προσπάθεια στήριξης των μαθητών και των οικογένεια τους, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι εθελοντές καθηγητές.

Έτσι καλούνται εθελοντές καθηγητές όλων των ειδικοτήτων που μπορούν να προσφέρουν από τον ελεύθερο χρόνο τους, για να στελεχώσουν τις δομές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους και να στείλουν ονοματεπώνυμο, ειδικότητα, τηλέφωνο και στοιχεία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας».

source


///