Θεατρική Ομάδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: “ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ”

 

 

Η παράσταση “ΚΟΙΤΑ τους” του Μάριου Ποντίκα, σε σκηνοθεσΙα Τάσου Αλατζά,  ξανά στις 14 και 15 ΟκτωβρΙου στο Δημοτικό Θέατρο Βάρης!

Έπειτα από την μεγάλη προσέλευση των θεατών στις πρώτες παραστάσεις της ομάδας μας τον Ιούλιο, η παράστασή μας θα επαναληφθεί, θέλοντας να την παρακολουθήσουν και όσοι, λόγω χωρητικότητας του θεάτρου, δεν τα κατάφεραν.

 

“ΚΟΙΤΑ ΤΟΥΣ”

 

Θέατρο “εν σκουπιδοτόπω” με χιούμορ και αιχμηρή αλήθεια.

Το έργο του Μάριου Ποντίκα, γραμμένο το 1990, φαντάζει σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Τα πολλαπλά πρόσωπα του σύγχρονου Έλληνα, σκιαγραφημένα με την καυστικά διεισδυτική πένα του συγγραφέα, τοποθετούνται σε έναν σκουπιδότοπο, όπου συνυπάρχουν μικρά και μεγάλα “εγκλήματα”!

Ο ωμός ρεαλισμός του Ποντίκα γονιμοποιείται από μια χιουμοριστική σκηνοθετική ματιά με γκροτέσκες πινελιές, που αναδεικνύει ανάγλυφα την κοινωνική σαθρότητα και τις μικρότητες των ηρώων, ιδωμένες μέσα από μεγεθυντικό φακό.

Η σκηνοθετική γραμμή, πέραν χωροχρονικών περιορισμών, φωτογραφίζει χωρίς διδακτισμό, αλλά με καυστική διάθεση αυτοκριτικής, μια κοινωνία με “σκουπίδια” κάθε λογής, από όπου ξεπηδούν τα “πολλαπλά είδωλα” του νεοέλληνα.

Μια παράσταση – κλειδαρότρυπα στις μικρές και μεγάλες στιγμές των ανθρώπων, που αφυπνίζει και ταρακουνά, για να γεννήσει υποψιασμένους θεατές, έτοιμους να απαλλαγούν από τα συλλογικά μας … κουσούρια.

Κοίτα τους και…δες τους!

Ο Θίασος 3Β ιδρύθηκε πέρσι στο πλαίσιο του Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α.) του Δήμου και απαρτίζεται από τους ερασιτέχνες ηθοποιούς:

Βαγγελιώ Κονδάκη – Γιάννη Μανιά

Τάνια Παπαϊωάννου – Βασιλική Πατεράκη

Έλενα Σουλιώτη – Θεοδώρα Μουζακιάρη

Πόλυ Παπαδοπούλου Βερονίκ Ζωγράφου

Θανάσης Μπεφάνης Κωνσταντίνος Κριεζής

Γιάννης Λάλος – Αννίτα Μωραΐτου

Βαρβάρα Βιτάλη – Παρασκευή Μπαρμπούτση

Δήμητρα Γάρδια

κάτω από τη διδασκαλία του σκηνοθέτη – ηθοποιού Τάσου Αλατζά.

“Ευχαριστούμε θερμά τον Μάριο Ποντίκα για την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων του έργου ώστε να το ανεβάσουμε.”

 

BBB