Κυβέρνηση: Ή θα γίνει αποδεκτό το αίτημα ή όχι! – Σύνοδος Κορυφής αν δεν υπάρξει συμφωνία – Η Γερμανία πλανάται αν νομίζει ότι θα μας απομονώσει!

– Παππάς: «Η επιστολή δεν θα αλλάξει! Έχει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών. ‘Η θα γίνει ή δεν θα γίνει. Δεν υπάρχουν λύσεις κάπου περίπου στη μέση. Είναι η ώρα της υψηλής πολιτικής ευθύνης»
– Μήνυμα στον Σόιμπλε: «Δεν θα παίρνουμε άδεια για να νομοθετούμε»
– Στις 16.00 συνεδριάζει το Eurogroup

Απόλυτος ήταν ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς για την στάση που θα κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση στο σημερινό Eurogroup, ενώ άφησε αιχμές για την στάση της Γερμανίας λέγοντας ότι πρέπει να καταλάβει πως πλέον δεν είμαστε μόνοι μας.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Παππάς είπε ότι έχουν έρθει τα πράγματα σε ένα σημείο που πρέπει να αποδείξει κανείς εαν επιθυμεί λύση ή όχι.

Για το αν θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση υποχωρήσεις είπε:

«Η επιστολή δεν θα αλλάξει! Έχει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών. ‘Η θα γίνει ή δεν θα γίνει. Δεν υπάρχουν λύσεις κάπου περίπου στη μέση. Είναι η ωρα της υψηλής πολιτικής ευθύνης».

«Η Ελλάδα έκανε αυτά που έπρεπε. Οι αντιδράσεις της Γερμανίας πυροδότησαν και άλλες εξελίξεις και έδειξαν ότι η Ελλάδα κάθε άλλο παρά απομονωμένη είναι. Οι λογικές της Γερμανίας πρέπει να υποχωρήσουν. Ή θα γίνει αποδεκτό το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης ή δεν θα γίνει. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παππάς είπε επίσης ότι τα κόμματα στην Ελλάδα πρέπει να βοηθήσουν χρησιμοποιώντας την επιρροή τους στην Ευρώπη και η Ευρώπη από την πλευρά της πρέπει να αποδείξει ότι σέβεται τους κανόνες συνύπαρξης και τους κανόνες της δημοκρατίας.

‘Οταν ρωτήθηκε για το περιεχόμενο της συνομιλίας Μέρκελ – Τσίπρα είπε ότι δεν θέλει να μπει σε λεπτομέρειες και πρόσθεσε ότι έγινε στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης.

«Ελπίζουμε ότι η αρχηγοί κρατών συνειδητοποιούν την κρισιμότητα των καταστάσεων», είπε αφήνοντας αιχμές για την στάση Σόιμπλε.

Υποστήριξε ότι ακόμα και μέσα στην Γερμανία ακούγονται φωνές διαφοροποίησης και σκιαγραφώντας την κατάσταση είπε ότι υπάρχει η Ευρώπη της γερμανικής ηγεσίας αυτή την στιγμή με κάποιους συμμάχους και η Ευρώπη που αντιλαμβάνεται οτι δεν βαδίζουμε στον σωστό δρόμο και είμαστε στην πορεία των αναπαραγόμενων αδιεξόδων.

Ο κ. Παππάς είπε επίσης ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από το τι καταφέρνει και τι νομοθετεί. Εμείς επιδιώκουμε να υπάρξει μια συμφωνία για να εφαρμόσουμε τον σκληρό πυρήνα του προγράμματος μας. Για τα όσα έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής είπε ότι αν κάποιος από τους εταίρους μας έχει κάποια καλύτερη πρόταση να το συζητήσουμε. Δεν μπορούν να έχουν την απαίτηση να έχουμε δεμένα τα χέρια μας», είπε.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι «Δεν πρόκειται η κυβέρνηση να πάει εθελουσίως σε μια συμφωνία η οποία την καθιστά μη κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να παίρνουμε άδεια για να νομοθετούμε. Τα μέτρα που θα ληφθούν είναι θέματα εσωτερικής πολιτικής».

Τέλος, στο ερώτημα αν δεν υπάρξει συμφωνία σήμερα απάντησε ότι «Εαν δεν υπάρξει συμφωνία νομίζω ότι το θέμα πρέπει να ληφθεί με πολιτικές παρεμβάσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Μιλάω για μια Σύνοδο Κορυφής. Εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι δεν μπαίνουμε στην κουβέντα για να ζητήσουμε αλλά για να συζητήσουμε».

Εστειλε επίσης μήνυμα στην Γερμανία λέγοντας: «’Οποιος πιστεύει ότι μπορεί να απομονώσει την Ελλάδα πλανάται πλάνην οικτράν και είναι μπροστά σε σοβαρές ιστορικές ευθύνες. Το ακραίο σενάριο δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη για κανέναν. Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση».

 

source

GLYFADA METROPOLITANS