Κλειδώνει το deal για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Πέφτουν εκτός απροόπτου σήμερα οι υπογραφές για μία ακόμη από τις δρομολογημένες ιδιωτικοποιήσεις. Πρόκειται για 13 βίλες περίπου, συμφωνα με το καινούριο σχέδιο. Παραμένει το αντίτιμο των 400 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος

Ενα «χρυσό» deal αναμένεται να «κλειδώσει» σήμερα καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» θα πέσουν εκτός απροόπτου, οι υπογραφές για μια ακόμη από τις δρομολογημένες ιδιωτικοποιήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αυτή την πώλησης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστέρας Βουλιαγμένης, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές του ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, εννέα μήνες μετά το μπλόκο του Συμβουλίου της Επικρατείας στο σχέδιο του αραβοτουρκικού fund Jermyn Street Real Estate για 100 πολυτελείς «καμπάνες» στο Μικρό Καβούρι, ο επενδυτής, η Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να υπογράψουν ακόμη και σήμερα τη νέα συμφωνία που προβλέπει μια πολύ συντηρητική οικιστική ανάπτυξη.

Το καινούργιο σχέδιο, συνεχίζει το δημοσίευμα, μιλά για το πολύ 13 πολυτελείς βίλες, κάτι που εκτιμάται ότι δεν επηρεάζει τον χαρακτήρα της χερσονήσου στο Μικρό Καβούρι, αλλά, το κυριότερο, δεν μειώνει σύμφωνα πάντα με πηγές του ΤΑΙΠΕΔ, το αρχικό τίμημα. Αυτό θα παραμείνει στα 400 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 300 εκατ. ευρώ θα εισπράξει η Εθνική και τα 100 εκατ. ευρώ το Ταμείο.

«Εντός του επόμενου τριμήνου εκτιμάται ότι το ΣτΕ θα δώσει την έγκρισή του στο νέο και πιο φιλικό στο περιβάλλον σχέδιο, οπότε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η πώληση της Αστήρ Παλλάς στο fund, βασικός μέτοχος του οποίου με ποσοστό 30% είναι ο τουρκικός όμιλος Dogus. Ήδη, οι Τούρκοι διαθέτουν ισχυρές θέσεις σε ελληνικές μαρίνες, ελέγχοντας από κοινού με τον όμιλο Λάτση αυτή του Φλοίσβου, ενώ έχουν επίσης αποκτήσει βάσεις στη Λέσβο και σε άλλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Στο αραβοτουρκικό fund συμμετέχουν επίσης επενδυτικά κεφάλαια από το Αμπου Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ κ.α.», γράφει η εφημερίδα.