Κόντρες στα Λιμανάκια, η πληγή της Βάρκιζας

Άλλο ένα τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το Σάββατο 16 Μαΐου στα Λιμανάκια μεταξύ Βουλιαγμένης και Βάρκιζας, όταν όχημα ο οδηγός του οποίου έχασε τον έλεγχο, εξετράπη από την πορεία του και ανατράπη με αποτέλεσμα να προσκρούσει στα βράχια.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ήταν άμεση χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς των επιβαινόντων.

Όπως επισημαίνει στο ρεπορταζ του το notioanatolika.gr, «το ερώτημα παραμένει και αφορά τον τρόπο που κάποιοι «οδηγοί» θεωρούν ότι μπορούν να συμπεριφέρονται με το αυτοκίνητό τους. Μια ιστορία επαναλαμβανόμενη αφού οι κόντρες «μετρούν» πλέον 35 ολόκληρα χρόνια στη συγκεκριμένη περιοχή.
Και παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας να τις εξαλείψουν είτε με μηχανές είτε με αυτοκίνητα κάποιοι θέλουν να αποδείξουν με τον τρόπο αυτό πόσο… ικανοί είναι. Και να ακουστούν τα ονόματά τους για λίγα δευτερόλεπτα μεταξύ των «φίλων» τους.

Το αν μπορεί να προκαλέσουν θύματα ή να καταστρέψουν και την ίδια τη ζωή τους αυτό δείχνει να τους ενδιαφέρει ελάχιστα».

Παρέμβαση στο διάλογο που άνοιξε στο facebook έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και αρχηγός παράταξης, Δημοσθένης Δόγκας, ο οποίος τόνισε:

Η ανάγκη για εκτόνωση των αγωνιστικών ικανοτήτων είναι μεγάλη και δεν είναι μόνο Ελληνική! Η δημιουργία μιας πίστας στην Αττική με σύγχρονες προδιαγραφές θα ήταν και οικονομικός πόλος ανάπτυξης και θα έθετε και τις βάσεις για οδηγική εκτόνωση αλλα και δημιουργία κυκλοφοριακής παιδείας!

Το ερώτημα είναι πλέον τι πολιτική βούληση έχει η σημερινή δημοτική αρχή να επιβάλει την τάξη και βέβαια, πού βρίσκεται η ΕΛΑΣ κάθε Πέμπτη και Παρασκευή που είναι και το «ραντεβού».

 

limanakia

Photo από το πρόσφατο ατύχημα αλλά και ένα μονταρισμένο βίντεο που δημοσιεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2015 και καταγράφει με λεπτομέρεια τι γίνεται έξω από το δημοφιλές κέντρο Riba’s τα βράδια:

source

GLYFADA METROPOLITANS