Το έκτακτο κλείσιμο των λαϊκών αγορών, το Σάββατο και ειδικά μέτρα λειτουργίας από Δευτέρα για τον περιορισμό της διασποράς κορονοϊού ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Εκτάκτως αύριο Σάββατο θα είναι κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές, σύμφωνα με ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας: “δεν κυκλοφορούμε, μένουμε σπίτι στην καλύτερη περίπτωση πάμε για τρέξιμο ή περίπατο μόνοι μας. Κάποιοι νομίζουν πως είναι ώρα εκδρομής. Δεδομένου ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αττική, καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει αυτό. Κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά, η ελληνική πολιτεία γνωρίζει ποια οχήματα περνούν τα διόδια. Επαναλαμβάνω το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι από τη δική μας συμπεριφορά η κυβέρνηση θα κρίνει να θα χρειαστούν πιο αυστηρά μέτρα”.

Επίσης ανακοίνωσε:

-Από το Σάββατο επιτρέπεται η μετακίνηση στα νησιά μόνο των μόνιμων κατοίκων. Απαραίτητη η επίδειξη αντιγράφου που μπορεί να κατεβάσει κάποιος από το TAXIS.

-Απαγορεύεται ο απόπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. Το Λιμενικό θα φροντίσει για την εφαρμογή του μέτρου.

-Αύριο το Σάββατο κλειστές οι λαϊκές αγορές. Από Δευτέρα μειώνονται κατά 50% οι παραγωγοί.

-Στα σούπερ μάρκετ, θα μπορεί να μπαίνει ένας πελάτης ανά δεκαπέντε τετραγωνικά μέτρα, αντί για δέκα.

“Είναι σημαντικό ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τον ιό, είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Δεν είναι άσκηση ετοιμότητας, είναι πραγματική μάχη”, κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.