Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αρνείται να επικοινωνήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν, λόγω της απροθυμίας της Τουρκίας να απολογηθεί για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, δήλωσε την Παρασκευή ο συνεργάτης του Ρώσου Προέδρου, Γιούρι Ουσάκοφ.

«Βλέπουμε την απροθυμία της Αγκυρας να πει μια απλή συγγνώμη για το συμβάν με το αεροσκάφος», ανέφερε ο Ουσάκοφ ερωτηθείς γιατί ο Πούτιν αρνείται να μιλήσει με τον Τούρκο ομόλογό του.

Οπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ ο Ερντογάν ζήτησε συνάντηση με Πούτιν.

«Ο κ. Ερντογάν απέστειλε αίτημα για συνάντηση κορυφής ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη των δύο κυβερνήσεων στον πρόεδρό μας», είπε ο κ. Πεσκόφ σε δημοσιογράφους, ωστόσο απέφυγε να απαντήσει στο αν η Ρωσία αποδέχτηκε το αίτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό είναι το μόνο που μπορώ να σας πω μέχρι στιγμής».

Σε δήλωσή της, η Τουρκική προεδρία αναφέρει ότι «μια συνάντηση ανάμεσα στον κ. Ερντογάν και τον κ. Πούτιν στο ουδέτερο έδαφος της Γαλλίας, είναι πολύ πιθανή, παρ’ όλα αυτά ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια τελική απόφαση».

Οι δύο άνδρες δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσουν την συνάντησή τους στη Γαλλία στις 30 Νοεμβρίου, όταν και θα διεξαχθεί στο Παρίσι Παγκόσμια Σύνοδος για την κλιματική αλλαγή.

Πάντως, ο κ. Πεσκόφ κατά την ενημέρωσή του, ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας προσπάθησε να έχει επικοινωνία με τον κ. Πούτιν μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά πυρά «γύρω στις 7 με 8 φορές, χωρίς όμως επιτυχία».

source


///