ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πλήθος κόσμου και νεολαίας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, δίνοντας δυναμικό παρόν στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στην πλατεία του Αγίου Τρύφωνα στην Άνω Γλυφάδα.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Νίκος Αμπατιέλος γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής (δείτε εδώ βίντεο). Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αλέξης Στεφανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας (δείτε εδώ βίντεο) και η Βίκυ Αράπη υποψήφια ευρωβουλευτής (δείτε εδώ βίντεο).

Τη συγκέντρωση άνοιξε ο Αλέξης Στεφανίδης σημειώνοντας πως «βρισκόμαστε μόνο λίγες ημέρες μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες και αυτό που κρίνεται είναι εάν με την ψήφο μας θα επιβραβεύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα που μας φόρτωσαν στην πλάτη τρία μνημόνια, που τσακίζουν καθημερινά μισθούς και συντάξεις, και οι εκπρόσωποι αυτών των κομμάτων που βρίσκονται στην τοπική διοίκηση και υλοποιούν αυτές τις πολιτικές. Θα τους δώσουμε συγχωροχάρτι ή θα στηρίξουμε το ΚΚΕ με την ψήφο μας στη “Λαϊκή Συσπείρωση” δείχνοντας έτσι την αντίθεσή μας, κάνοντας έτσι την αγανάκτησή μας δύναμη αντεπίθεσης, ξέροντας, ότι την επόμενη ημέρα θα είναι εκεί στις σημαντικές μάχες που ακολουθούν για την απόκρουση αυτής της βάρβαρης πολιτικής, για να βγει στο προσκήνιο ο δρόμος για την ικανοποίηση των πραγματικών σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Κάλεσε τον κόσμο να βγάλει συμπεράσματα από την ίδια του την πείρα όλα αυτά τα χρόνια, από την ίδια του τη ζωή. «Τους δοκιμάσαμε όλους, πράσινους, μπλε, ροζ, είδαμε κάθε είδους συνεργασία και στην κεντρική πολιτική σκηνή και στο δήμο της Γλυφάδας. Τελικά περισσότερα τους ενώνουν παρά τους χωρίζουν, γιατί πέρα από τον τυχοδιωκτισμό ορισμένων, φαίνεται πως οι διαφορές ανάμεσά τους είναι τόσο μικρές, γιατί οι συγκλίσεις τους στα στρατηγικά, στα μεγάλα, στα κρίσιμα για τη ζωή του λαού ζητήματα είναι πολύ μεγάλες.

Εμάς μας ξέρετε είπε από τη δράση, στη γειτονιά, στους τόπους δουλειάς, οι δυνάμεις μας όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν μπροστά σε κάθε λαϊκό πρόβλημα και διεκδίκηση. Αποτέλεσαν το παράγοντα εκείνον που μέσα στη γειτονιά έβρισκαν “σύμμαχο”, οι εργαζόμενοι μέσα από τη “Λαϊκή Συσπείρωση” Γλυφάδας για να προβάλουν τις διεκδικήσεις τους.

Αναδείξαμε ζητήματα μέσα, αλλά κυρίως έξω από το δημοτικό συμβούλιο, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής, μαζί με τους φορείς, τα σωματεία. Γιατί εμείς, όλοι υποψήφιοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” βρισκόμαστε στο δρόμο, εκεί που ζει και παλεύει ο λαϊκός κόσμος, ο άνεργος, ο νέος εκεί που μοχθεί για το μεροκάματο ο εργαζόμενος ο μικρός επαγγελματίας».

Έκανε αναφορά σε συγκεκριμένα προβλήματα της πόλης και αναφέρθηκε στις πραγματικές λαϊκές ανάγκες που η “Λαϊκή Συσπείρωση” βάζει στο επίκεντρο και όχι τα έργα βιτρίνας.

Ιδιαίτερο κάλεσμα έκανε στη νεολαία που φέτος ψηφίζει για πρώτη φορά, καλώντας τους να γυρίσουν την πλάτη στη ναζιστική ΧΑ και η ψήφος της νεολαίας να είναι μήνυμα ηχηρό για τη ζωή που θέλουμε και μας αξίζει. Για να γίνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα. Κλείνοντας, τους κάλεσε να πονηρευτούν, αφού πείρα υπάρχει πλέον και στις 26 του Μάη να κάνουμε την πραγματική διαφορά με γαρύφαλλο στην κάλπη και πονηριά στο μάτι!

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Βίκυ Αράπη η οποία τόνισε τη σημασία «περισσότεροι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ να είναι στην ευρωβουλή, ώστε να ισχυροποιηθεί η φωνή που αποκαλύπτει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε η ΕΕ δεν ήταν φιλολαϊκή και ξεστράτισε στην πορεία. Οι ιδρυτικές της αρχές ήταν αντιδραστικές και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων».

Αναφέρθηκε σε άλλες χώρες της ΕΕ και στα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται και εκεί είτε έχουν μνημόνια είτε όχι, όπως στη Δανία που ψήφισαν να παίρνουν οι εργαζόμενοι εκεί συντάξεις στα 79 έτη.

Τέλος αναφορά έκανε στις πολεμικές επεμβάσεις της ΕΕ σε ένα σορό λαούς και τον κίνδυνο που διατρέχει η χώρα μας με την εμπλοκή της σε αυτές τις λύκο-συμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Κάλεσε τον κόσμο να στείλει ηχηρό μήνυμα αντίστασης σε όλη την ΕΕ ενισχύοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Νίκος Αμπατιέλος με την κεντρική ομιλία.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο θετικό κλίμα που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στη νεολαία προς το ΚΚΕ σημειώνοντας: «Να βάλουμε όλοι πλάτη ώστε να εκφραστεί και στην κάλπη και να μη διστάσει κανείς να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ παντού, ειδικά τώρα που θα χοντρύνουν τα ψευτοδιλήμματα ώστε να εγκλωβιστεί ο κόσμος σε μια από τα ίδια.

Το κάλεσμα του ΚΚΕ είναι κάλεσμα μάχης και αγώνα

για όλα αυτά που δικαιούται ο λαός

και η νεολαία και αυτό το σύστημα του τα στερεί.

 

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και τα άλλα κόμματα του συστήματος είναι το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου που δουλεύουν ακούραστα για να περνάνε μέτρα, νόμους για την αύξηση της κερδοφορίας, για να τσακίζουν εργατικά λαϊκά δικαιώματα και όλοι τους προσκυνάνε αυτά τα συμφέροντα.

Ο λαός όμως έχει τη δική του φωνή που πάει κόντρα και τους χαλάει τη σούπα, που πάει κόντρα στην υποταγή και τη λογική του μικρότερου κακού. Έχει το ΚΚΕ!

Ο λαός έχει το ΚΚΕ που εγγυημένα μπορεί να σταθεί στο πλευρό του, γιατί δεν συνδιαλέγεται ούτε κάτω από το τραπέζι ούτε πάνω. Δεν συνδιαλέγεται ούτε μέσα σε κότερα ούτε έξω από αυτά».

Έκανε αναφορά σε όλα αυτά που ξεπούλησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να διεκδικήσει την κυβερνητική καρέκλα και τελικά να βγάλει τη βρώμικη δουλεία για το κεφάλαιο.

Αναφέρθηκε «στην πολυδιαφημισμένη βιτρίνα της ΕΕ που έχει ραγίσει, καθώς τα περί ισότητας στην Ευρώπη μεταφράζονται σε 16.000.000 ανέργους, σε εκατομμύρια εργαζόμενους με μερική απασχόλησή, με 13.000.000 να ζουν στο όριο της φτώχειας. Μεταφράζεται στο 10% να μην μπορεί να τελειώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η ισότητά τους, η ασφάλεια και οι ευκαιρίες μεταφράζονται και στο πλούσιο βιογραφικό που έχει η ΕΕ σε επεμβάσεις και πολέμους, όπως πρόσφατα με το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας. Ο προοδευτισμός της ΕΕ μεταφράζεται στην εξίσωση του φασισμού με το σύστημα που τον τσάκισε, τον Κομμουνισμό. Που στην ΕΕ αποδίδονται τιμές σε συνεργάτες των ναζί και απαγορεύονται Κομμουνιστικά κόμματα».

Ο φασισμός όπως είπε, δεν πολεμιέται με περισσότερη ΕΕ, αλλά με περισσότερο αγώνα ενάντια στο σύστημα που τον γεννά, ενάντια στα οικονομικά συμφέροντα που τον θρέφουν και ας αφήσει τα σάπια ο ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν αντιφασιστικά μέτωπα.

Κάλεσε τον κόσμο «να στηρίξει το ΚΚΕ παντού και η μια ψήφος να μην αναιρέσει την άλλη.

Να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού ώστε να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα αντεπίθεσης, αισιοδοξίας και μαχητικότητας.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ», όπως είπε, «γιατί ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει σηκώνω κεφάλι, στέκομαι όρθιος, παλεύω γι’ αυτό που πραγματικά μου αξίζει.

Γιατί την οργή μας στο σύστημα και στους εκπροσώπους του δεν την χαρίζουμε σε κανέναν.

Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει εκδίκηση για όλα αυτά που ζει ο λαός και η νεολαία».

 


ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 

follow us on twitter