Από το 2014 ο Δήμος Γλυφάδας καθιέρωσε το λιομάζωμα. Κάθε φθινόπωρο γίνεται η συγκομιδή ελαιοκάρπου από τις ελιές που βρίσκονται στα πεζοδρόμια, τα πάρκα, τις πλατείες και άλλους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους από την παραλία της Γλυφάδας ως τους πρόποδες του Υμηττού. Το ελαιόλαδο που παράγεται είναι εξαιρετικής ποιότητας και παραδίδεται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας, από όπου διανέμεται δωρεάν στις οικονομικά αδύναμες οικογένειες της πόλης.

«Το λιομάζωμα στη Γλυφάδα μας ξεκίνησε και φέτος. Ήταν τέτοιες μέρες το φθινόπωρο του 2014 όταν μας ήρθε πρώτη φορά η ιδέα, με την παρατήρηση ότι στη Γλυφάδα υπάρχουν εκατοντάδες ελιές που κανείς δεν μαζεύει ποτέ τους καρπούς. Δεν χάσαμε στιγμή: Οργανωθήκαμε, συγκεντρώσαμε εθελοντές, σηκώσαμε τα μανίκια και ξεκινήσαμε τη συγκομιδή ελιών από τους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου μας, με σκοπό την παραγωγή ελαιόλαδου. Το λάδι αυτό το συσκευάζουμε και το παραδίδουμε στους οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας, μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Γλυφάδας. Η δράση αυτή έγινε συνήθεια αγαπημένη, έγινε ετήσια γιορτή για το μάζεμα των καρπών της ελιάς. Είναι και μια εξαιρετική ευκαιρία για τα παιδιά που μεγαλώνουν στην πόλη, με τη συμμετοχή στο λιομάζωμα των σχολείων μας, να έρθουν σε επαφή με τον πρωτογενή τομέα, κάτι που φέτος – όπως και πέρυσι – λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία δεν θα γίνει», εξηγεί ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους άνδρες και τις γυναίκες της πολιτικής προστασίας του Δήμου μας και στους εθελοντές μας κι ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον συντονιστή μας Σταύρο Γιακουμάκη, με τον οποίο μαζί και με τις δικές του προτροπές ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή πριν από επτά χρόνια. Να είμαστε καλά και να μαζεύουμε τις ελιές μας κάθε χρόνο, με υγεία πάνω από όλα».