Πήρε, απ’ότι φαίνεται, την απόφαση η κυβέρνηση να ανοίξει τον φάκελο τηλεόραση. Και δεν λέμε για το -νομικά τουλάχιστον- κλεισμένο θέμα την ψηφιακής μετάδοσης, αλλά για το θέμα της αδειοδότησης των σταθμών που εκεί άλλωστε είναι και τα πολλά λεφτά. Από το 1989 είναι ανοιχτό το θέμα των αδειοδοτήσεων που η κάθε κυβέρνηση το κρατούσε τεχνηέντως ανοιχτό για να υπάρχει ζωντανή μία σχέση Γιάννη και θεριού, κατά πως τα λέει η λαϊκή ρήση.

Τώρα όμως που ο Γιάννης είναι με ένα ‘v’, αισθάνεται ότι μάλλον ήρθε η ώρα να κάνει το πρώτο βήμα και να ζητήσει αθροιστικά και αναδρομικά την καταβολή του σχετικού τιμήματος, όπως άλλωστε ανελλιπώς και τακτικότατα το κάνουν οι εταιρίες κινητής. Αυτές είχε μάλλον στο μυαλό του ο ΥπΟικ και έβαλε ως στόχο τα 380 μύρια. Τώρα, αν θα τα πάρει ή όχι, αν θα είναι τόσα και πότε και με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό, είναι μάλλον νωρίς να προδικάσουμε και καλό θα είναι να μην τα εγγράψει από τώρα στο κουτάκι των εσόδων που αναμένει για την αποπληρωμή της δόσης του ΔΝΤ.

Αν πάλι θέλει τεχνογνωσία, τόσο ο Κανέλος, όσο και ο Λουρόπουλος θα ήταν -υποθέτουμε- πρόθυμοι να λειτουργήσουν συμβουλευτικά προς το -ακόμα ακέφαλο- ΕΣΡ. Άλλωστε η ‘Αρχή’ είναι το ήμισυ του παντός! Βεβαίως υπάρχουν και εκείνοι που πιστεύουν ότι στο τέλος θα προκύψει μία ευκαιριακή νομιμοποίηση -όπως στα αυθαίρετα, οπότε μάλλον θα περάσουμε στο «τ’ είχες Γιάνη, τ’ είχα πάντα». Κοντός ψαλμός…

Btw σύντομα αναμένεται η συμπλήρωση της σύνθεσης του ΕΣΡ –η οποία σκοπίμως δεν έγινε μέχρι τώρα. Λέγεται μάλιστα ότι τα δημοσιεύματα που θέλουν επικεφαλής τον Λαοκράτη έχουν Βάς(σ)η!

source: http://www.infocom.gr/

GLYFADA METROPOLITANS