Μαίρη Παναγάκου: Αφράτοι Κεφτέδες με Μανιτάρια, Καρύδια, Ροκφόρ!

Μάς ενημερώνει, η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους.

 

 

 

Υλικά για 4 άτομα

150 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα

500 γρ κιμά μοσχαρίσιο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο

2 κρόκους αυγών

1 κ γλ ξερό θυμάρι

2 κ γλ ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι, λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

1 κ σ μαργαρίνη

1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φλ τσ κρέμα γάλακτος

70 γρ καρύδια ψιλοκομμένα

80 γρ τυρί ροκφόρ

2 κ τσ μαϊντανό ψιλοκομμένο

 

Τρόπος παρασκευής

 

  1. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες. Αναμειγνύετε το μείγμα καλά και πλάθετε τα κεφτεδάκια. Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι και τα διατηρείτε ζεστά σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας.

  1. Βάζετε σε τηγάνι τη μαργαρίνη να κάψει και μαραίνετε το κρεμμύδι.

Ρίχνετε το ροκφόρ, λιωμένο με το πηρούνι και ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό και τα καρύδια. Ανακατεύετε απαλά σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοβράζετε για 10′ περίπου.

  1. Ρίχνετε τα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα και τα γυρίζετε ώστε να πάει η σάλτσα παντού. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε τα κεφτεδάκια συνοδευμένα από άσπρες ή πράσινες ταλιατέλες.

Καλή σας όρεξη!

 

 

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas BayBungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.

 


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef  για αυτή την υπέροχη συνταγή.