Μαίρη Παναγάκου: Ατομικά γιουβετσάκια με γίγαντες, μοσχάρι και σπανάκι

Κάθε Πέμπτη στο Γλυφάδα metropolitans, μάς ενημερώνει, η chef Μαίρη Παναγάκου.

Υλικά για 6-8 άτομα

500 γρ γίγαντες
5 κρεμμυδάκια φρέσκα και 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένα
400 γρ σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
1 φλ τσ ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχαρίσιο, κιλότο κομμένο σε μερίδες
400 γρ ντοματάκια χοντροκομμένα
1 κύβος λαχανικών
2 φύλλα δάφνης
μερικούς κόκκους πιπέρι. λίγο μπούκοβο
200 γρ κεφαλογραβιέρα κομμένη σε φετάκια
αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

1. Μουσκεύετε απο το προηγούμενο βράδυ τους γίγαντες. Την επομένη μέρα τους στραγγίζετε και τους βράζετε μαζί με το ξερό κρεμμύδι, τους κόκκους του πιπεριού και τη δάφνη,
για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τους στραγγίζετε πάλι.
2. Ζεματάτε το σπανάκι 4′-5′, το στραγγίζετε και το χοντροκόβετε. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρέας, αφού το αλατοπιπερώσετε. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζετε
το σοτάρισμα λίγο ακόμα.
3. Ρίχνετε το μπούκοβο, τα ντοματάκια και τον κύβο και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα. Τέλος προσθέτετε τους γίγαντες και συνεχίζετε για 1/2 ώρα ακόμα το μαγείρεμα.
4. Μοιράζετε σε 6 πήλινα γιουβετσάκια το κρέας με τους γίγαντες και το χοντροκομμένο σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε και καλύπτετε με φετούλες τυριού. Ψήνετε στον φούρνο με τις
αντιστάσεις, για 30′ στους 170ο.
Σερβίρονται ζεστά όπως είναι στα γιουβετσάκια.

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef  για αυτή την υπέροχη συνταγή. Καλή σας όρεξη!

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas BayBungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.

 


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

 

Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»:

Gastronomy! Τhe study of the relationship between food and culture