Μαίρη Παναγάκου: Χοιρινές μπριζόλες με μήλο

|| H chef για σήμερα προτείνει ένα πεντανόστιμο αγαπημένο ελληνικό πιάτο, που θα μας ξετρελάνει όλους, μικρούς και μεγάλους! ||

 

Κάθε Πέμπτη

στο Γλυφάδα metropolitans,

η chef Μαίρη Παναγάκου,

με εύκολες, νόστιμες

και οικονομικές συνταγές,

που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας

για τους δικούς σας ανθρώπους

 

Υλικά για 4 άτομα

4 χοιρινές μπριζόλες

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

2 μήλα καθαρισμένα, κομμένα σε στρογγυλές φέτες

αλάτι και χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι

Για τη Μανιάτικη σαλάτα

4 μέτριες πατάτες, βρασμένες

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες

1 πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες

πράσινες ψιλολιές τσακιστές

6 κ σ λαδολέμονο

αλάτι, ρίγανη

 

Τρόπος παρασκευής

  1. Αλατίζουμε και ρίχνουμε το χοντροκομμένο πιπέρι στις μπριζόλες.

Πιέζουμε για να κολλήσει καλά το πιπέρι. Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το τηγάνι και ψήνουμε ελαφρά τις μπριζόλες και από τις δυο μεριές μέχρι να κοκκινίσουν.

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα και τα τοποθετούμε σε ταψί. Βάζουμε από πάνω τις μπριζόλες και τις αλείφουμε με λίγο λίπος από το τηγάνι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C πάνω κάτω και ψήνουμε για 15′-20′. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα.

  1. Σε μπολ βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους, τις αλατίζουμε, πασπαλίζουμε λίγη ρίγανη και πιπέρι (προαιρετικά). Στρώνουμε

σε στρογγυλή πιατέλα τις ροδέλες του πορτοκαλιού και στο κέντρο, σε βουναλάκι, τις πατάτες, από

πάνω τις ροδέλες κρεμμυδιού, τις ελιές και περιχύνουμε με το λαδολέμονο.

Γαρνίρουμε με φουντίτσα από φασκόμηλο.

Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τα μήλα ζεστές και συνοδεύουμε με την εντυπωσιακή σε χρώματα και γεύση σαλάτα.


Κόστος και για τα δυο: 6.50 ευρώ


Καλή σας όρεξη!

 Γεύσεις εν Πλω - ΚΟΤΡΩΝΑΣ

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef Μαίρη Παναγάκου, για αυτή την υπέροχη συνταγή.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas BayBungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

ΜΑΝΗ - ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ