Μαίρη Παναγάκου: Λαχταριστό Στρούντελ γεμιστό με μανιτάρια και κοτόπουλο

Κάθε Πέμπτη στο Γλυφάδα metropolitans,

η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες

και οικονομικές συνταγές,

που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας

για τους δικούς σας ανθρώπους.

 

 

Υλικά για 6 άτομα

 

1 φύλλο σφολιάτας

1 κρόκο αυγού

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 φλ τσ χοντροτριμμένη σελινόριζα

1 κ γλ ξερό θυμάρι

2 κ σ ελαιόλαδο

2 φιλέτα κοτόπουλο

120 γρ μανιτάρια κομμένα σε φετούλες

3 κ σ αλεύρι γ.ο.τ.χ.

1 φλ τσ ζωμό κότας

1 κ γλ μουστάρδα

2 κ γλ ξύδι

αλάτι και πιπέρι

σουσάμι για γαρνίρισμα

 

Τρόπος παρασκευής

 

  1. Σε κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε το κοτόπουλο κομμένο σε κύβους, να ροδίσει. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτετε το κρεμμύδι, τη σελινόριζα, τα μανιτάρια και το θυμάρι.

Τα αφήνετε να μαραθούν και ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι.

Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε τον ζωμό κότας.

  1. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτετε την μουστάρδα, το ξύδι και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε, αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις και κατεβάζετε από τη φωτιά. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

  1. Απλώνετε την σφολιάτα και τοποθετείτε στο φαρδύτερο μέρος της το κρύο μείγμα. Τυλίγετε σε ρολό και αλείφετε με τον χτυπημένο κρόκο του

αυγού. Πασπαλίζετε με το σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160ο για 45′-50′.

 

Καλή σας όρεξη!

 Γεύσεις εν Πλω - ΚΟΤΡΩΝΑΣ

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef Μαίρη Παναγάκου, για αυτή την υπέροχη συνταγή.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas BayBungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.

 

ΜΑΝΗ - ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

 

photo: cleaneatingmag.com