Μάς ενημερώνει η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους.

 

“Λαζαράκια για τον Λάζαρο, αν δεν πλάσεις, ψωμί δεν θα χορτάσεις”

 

Υλικά για 15-16 Λαζαράκια

1 κ αλεύρι γοχ

1/2 ποτήρι ζάχαρη

200 γρ ταχίνι

1/2 πρέζα αλάτι

σταφίδες, 3 κ γλ κανέλλα σε σκόνη

1/2 φλ τσ καρύδια ψιλοτριμμένα

γαρύφαλλα για τη διακόσμηση

1 ποτήρι ζεστό νερό για να διαλύσουμε τη μαγιά

 

Πώς φτιάχνονται

  1. Ρίξτε το αλεύρι σε μία λεκάνη, διαλύστε τη μαγιά σε 1 ποτήρι ζεστό νερό, ρίξτε την στο αλεύρι και ζυμώστε. Προσθέστε το ταχίνι, το αλάτι, τη ζάχαρη, την κανέλλα και ξαναζυμώστε.

  1. Τέλος ρίξτε τις σταφίδες και ζυμώστε μέχρι να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια σας. Αφήστε το μείγμα, σκεπασμένο να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα περίπου.

  1. Κάντε μπαλίτσες, πιέστε τες με την παλάμη σας , γεμίστε με σταφίδες και καρύδια, κλείστε τες και “ζωγραφίστε” το Λαζαράκι.

 Χωρίστε τα πόδια και με ένα κορδόνι, σταυρώστε από πίσω προς τα μπροστά τα χέρια σε σχήμα προσευχής. Βάλτε μια μικρή μπαλίτσα για κεφάλι

και γαρυφαλλάκια για ματάκια.

  1. Ψήνετε στους 180ο πάνω κάτω, μέχρι να ροδίσουν.

 

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef Μαίρη Παναγάκου, για αυτή την υπέροχη συνταγή.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης, που περιλαμβάνει bungalows, ταβέρνα, εστιατόριο και bar δίπλα στην πισίνα.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.