Μάς ενημερώνει, η chef Μαίρη Παναγάκου.
Υλικά
500 γρ μακαρόνια για παστίτσιο Νο 2
4-5 φύλλα κρούστας
70 γρ βούτυρο
2 αυγά και 2 κρόκους
150 γρ μπέϊκον ψιλοκομμένο
100 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
100 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
300 γρ κρέμα γάλακτος, μαγειρικής
100 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 γρ γκούντα τριμμένο
αλάτι και πιπέρι
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τρόπος παρασκευής
1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε νερό αλατισμένο για 7′ και τα στραγγίζετε καλά. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνετε τα φύλλα, βουτυρώνοντας τα ενδιάμεσα με πινέλο.
2. Χτυπάτε τα αυγά, τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να αφρατέψουν και αλατοπιπερώνετε. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το μπέϊκον μέχρι να πάρει χρώμα. Το βγάζετε
με τρυπητή κουτάλα και προσθέτετε στο τηγάνι, λίγο βούτυρο. Σοτάρετε εκεί μέσα τα μανιτάρια μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
3. Αναμειγνύετε τα βρασμένα ζυμαρικά με τα 2/3 απο το μείγμα των αυγών, τα μανιτάρια, το μπέϊκον, το ζαμπόν, τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε καλά. Απλώνετε το μείγμα πάνω
στα φύλλα.
4. Διπλώνετε τα φύλλα που εξέχουν, προς τα μέσα και περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας και αυγών. Ψήνετε στους 180ο μέχρι να πάρει το φαγητό χρώμα.
Σερβίρετε όπως είναι πασπαλίζοντας με λίγο μαϊντανό.
Ευχαριστούμε την chef για τις πληροφορίες
Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης.
Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.
Για περισσότερες συνταγές, κάντε click στο παρακάτω λευκό «κουμπί»: