Μαίρη Παναγάκου: Μπακαλιάρος με ρεβύθια (συνταγή από το Ρέθυμνο)
Κάθε Πέμπτη στο Γλυφάδα metropolitans, η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους.
Υλικά για 6 μερίδες
1 1/2 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο, σε μερίδες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 κ σ πελτέ ντομάτας
300 γρ ρεβύθια
1 κ γλ μαγειρική σόδα
2 φύλλα δάφνης
1 φλ τσ ελαιόλαδο
λίγο αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
-
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια με 1 κ γλ μαγειρική σόδα. Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε καθαρό νερό, τόσο που να κρατάνε λίγο. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 2 φλ τσ από το νερό που έβρασαν.
-
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα ρεβύθια να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, τον πελτέ, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι.
-
Σιγοβράζουμε για 20′ και μετά προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για άλλα 20′-30′, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
Καλή σας όρεξη!