Μαίρη Παναγάκου: Μπακαλιάρος με ρεβύθια (συνταγή από το Ρέθυμνο)

Κάθε Πέμπτη στο Γλυφάδα metropolitans, η chef Μαίρη Παναγάκου, με εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές, που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους.

 

Υλικά για 6 μερίδες

1 1/2 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο, σε μερίδες

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 κ σ πελτέ ντομάτας

300 γρ ρεβύθια

1 κ γλ μαγειρική σόδα

2 φύλλα δάφνης

1 φλ τσ ελαιόλαδο

λίγο αλάτι και πιπέρι

 

Τρόπος παρασκευής

  1. Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια με 1 κ γλ μαγειρική σόδα. Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε καθαρό νερό, τόσο που να κρατάνε λίγο. Τα σουρώνουμε και κρατάμε 2 φλ τσ από το νερό που έβρασαν.

  1. Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα ρεβύθια να τσιγαριστούν. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε, τον πελτέ, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι.

  1. Σιγοβράζουμε για 20′ και μετά προσθέτουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου. Συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο για άλλα 20′-30′, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λάδι του.

 

Καλή σας όρεξη!

 Γεύσεις εν Πλω - ΚΟΤΡΩΝΑΣ

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef Μαίρη Παναγάκου, για αυτή την υπέροχη συνταγή.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

ΜΑΝΗ - ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ