Μαίρη Παναγάκου: Πανεύκολη “ανοικτή” κολοκυθόπιτα, που θα σας ξετρελάνει
Κάθε Πέμπτη
στο Γλυφάδα metropolitans
η chef Μαίρη Παναγάκου,
με εύκολες, νόστιμες
και οικονομικές συνταγές
που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας
για τους δικούς σας ανθρώπους.
Υλικά
5 αυγά
1/2 φλ τσ ελαιόλαδο
3/4 φλ τσ φαρίνα
1 φλ τσ τυριά διάφορα τριμμένα
λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι, εαν τα τυριά είναι αλμυρά
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ή 3 φρέσκα ψιλοκομμένα
3 φλ τσ κολοκύθια καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
Τρόπος παρασκευής
-
Χτυπάτε τα αυγά με το λάδι. Προσθέτετε το αλεύρι, το τυρί και το κολοκύθι. Λαδώνετε καλά ένα μικρό ταψί και αδειάζετε μέσα το μείγμα.
-
Προθερμαίνετε τον φούρνο και και ψήνετε για 1/2 ώρα στους 160ο αερόθερμου φούρνου. Βγάζετε την πίτα την σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και την ψήνετε για άλλα 20′.
-
Εαν θέλετε περισσότερο χρώμα την ξεσκεπάζετε και ψήνετε για άλλα 10′.
Την σερβίρετε σκέτη ή με συνοδεία ντοματοσαλάτας. Τρώγεται καυτή, χλιαρή ή κρύα…, άν περισσέψει.
Καλή σας όρεξη!