Μαίρη Παναγάκου: Πανεύκολη “ανοικτή” κολοκυθόπιτα, που θα σας ξετρελάνει

 

Κάθε Πέμπτη

στο Γλυφάδα metropolitans

η chef Μαίρη Παναγάκου,

με εύκολες, νόστιμες

και οικονομικές συνταγές

που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας

για τους δικούς σας ανθρώπους.

 

 

Υλικά

5 αυγά

1/2 φλ τσ ελαιόλαδο

3/4 φλ τσ φαρίνα

1 φλ τσ τυριά διάφορα τριμμένα

λίγο πιπέρι και λίγο αλάτι, εαν τα τυριά είναι αλμυρά

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ή 3 φρέσκα ψιλοκομμένα

3 φλ τσ κολοκύθια καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

 

Τρόπος παρασκευής

  1. Χτυπάτε τα αυγά με το λάδι. Προσθέτετε το αλεύρι, το τυρί και το κολοκύθι. Λαδώνετε καλά ένα μικρό ταψί και αδειάζετε μέσα το μείγμα.

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο και και ψήνετε για 1/2 ώρα στους 160ο αερόθερμου φούρνου. Βγάζετε την πίτα την σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και την ψήνετε για άλλα 20′.

  1. Εαν θέλετε περισσότερο χρώμα την ξεσκεπάζετε και ψήνετε για άλλα 10′.

Την σερβίρετε σκέτη ή με συνοδεία ντοματοσαλάτας. Τρώγεται καυτή, χλιαρή ή κρύα…, άν περισσέψει.

 

Καλή σας όρεξη!

 Γεύσεις εν Πλω - ΚΟΤΡΩΝΑΣ

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef Μαίρη Παναγάκου, για αυτή την υπέροχη συνταγή.

Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον υπέροχο Κότρωνα της Μάνης το “Kotronas BayBungalows”, που περιλαμβάνει bungalows, την ταβέρνα “Τιμονιέρα”, το εστιατόριο “Γεύσεις εν πλω” και το bar δίπλα στην πισίνα “Cafe del Porto”.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

ΜΑΝΗ - ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ