Αντίστροφα μετράει ήδη ο χρόνος για το άνοιγμα της πλατφόρμας, για το Market Pass στο gov.gr.

Το Market Pass είναι οικονομική η ενίσχυση που παρέχεται για τους μήνες Φεβρουάριο 2023, έως και Ιούλιο 2023, από τον κρατικό προϋπολογισμό, σε νοικοκυριά με σκοπό την κάλυψη μέρους του αυξημένου κόστους αγορών.

«Την Τετάρτη (22/02) ανοίγει η πλατφόρμα για το Market Pass και θα έχουμε μια εξομάλυνση της αγοραστικής δύναμης», ανακοίνωσε υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

 

Market Pass: Τα 3 απαραίτητα στοιχεία για αίτηση

Όταν πάντως ανοίξει η πλατφόρμα, θα πρέπει να επικαιροποιήσετε τα παρακάτω απαραίτητα στοιχεία για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία:

  • Διεύθυνση email
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού

 

Δικαιούχοι Market Pass: Τα εισοδηματικά κριτήρια

  • Οι άγαμοι θα πρέπει να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ.
  • Οι έγγαμοι θα πρέπει να έχουν εισόδημα 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Οι μονογονεϊκές οικογένειες θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 24.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Ως προς τα περιουσιακά στοιχεία, το ύψος της ακίνητης περιουσίας για τους άγαμους είναι έως 250.000 ευρώ και για τους έγγαμους έως 400.000 ευρώ.

 

Market Pass: Πώς κάνετε αίτηση στο gov.gr – Πίστωση σε ψηφιακή κάρτα

Η είσοδος του φυσικού προσώπου – δικαιούχου στην ειδική εφαρμογή, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr-ΕΨΠ) ή μέσω του vouchers.gov.gr, πραγματοποιείται κατόπιν αυθεντικοποίησής του με τη χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet), σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν. 4727/2020 (Α’ 184). Η ενέργεια αυτή υλοποιείται, ως υπηρεσία στην υποδομή του vouchers.gov.gr και θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες login TAXISnet (OAuth 2.0 client) οι οποίες θα παραμετροποιηθούν κατάλληλα από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

 

see more: ieidiseis.gr