“Μαζί για τη ζωή” κόψαμε την πίτα μας και φέτος. Μαζί!

Ο Σύλλογος Γυναικών Γλυφάδας “Μαζί για τη Ζωή” έκοψε για δεύτερη συνεχή χρονιά την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, σε μια ζεστή εκδήλωση που οργάνωσε στις 15 Φεβρουαρίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Δήμου Γλυφάδας έχοντας δίπλα του φίλους, παλιούς και νέους, που αναγνωρίζουν την υπεράνθρωπη και ανιδιοτελή προσπάθεια που γίνεται για την στήριξη γυναικών που νοσούν ή νόσησαν με καρκίνο του μαστού.

Μάνα, σύζυγος, αδερφή, φίλη. Όποιο ρόλο κι αν έχει μια γυναίκα στη σύγχρονη εποχή, νοιώθει και έχει ανάγκη να της θυμίζουμε ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να φροντίζει τον εαυτό της μέσα από τον προληπτικό έλεγχο αλλά και όταν προκύψει μια δύσκολη κατάσταση να την καθοδηγήσουμε πώς να τα αντιμετωπίσει.

Η φετινή εκδήλωση και το φλουρί ήταν αφιερωμένα σε μια νέα και δραστήρια γυναίκα τη Βίκυ, μητέρα δύο παιδιών, που έχασε πρόσφατα την όραση της εξαιτίας του καρκίνου που έπληξε τα οπτικά νεύρα του εγκεφάλου της. Παρά τις επιπλοκές που τις προκάλεσε ο καρκίνος επιδεικνύει μια απαράμιλλη θέληση για ζωή και αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους, νοσούντες και μη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας & Διευθυντής της Κλινικής Μαστού του Α.Ο.Ν.Α. “Ο Άγιος Σάββας” κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος, ο Διευθυντής Καρδιολογίας του νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν” κ. Ευστράτιος Παναγάκος, το μέλος της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου Ε.Α.Ε. και Ακτινοδιαγνώστης κα. Μαρία Κουρή και άλλα εκλεκτά μέλη της ιατρικής κοινότητας, καθώς επίσης πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Γλυφάδας.

Με αφορμή την ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου ο κύριος Ευάγγελος Φιλόπουλος υπογράμμισε ότι το 70% αυτών παιδιών ιώνται και κάνουν οικογένεια μεγαλώνοντας για να σημειώσει, «Θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα, αλλά ευτυχώς υπάρχουν σύλλογοι γονέων που τα υποστηρίζουν ώστε να μην αισθάνονται άσχημα στο τρομαχτικό περιβάλλον του νοσοκομείου. Είναι πολύ δύσκολο όταν πρέπει ένα παιδί να καθίσει μόνο του, απομονωμένο σε ένα μεγάλο μηχάνημα να κάνει ακτινοβολία. Η Ελλάδα ευτυχώς πάει καλά και φροντίζει αυτά τα παιδιά. Αυτές οι μέρες μας δίνουν την δυνατότητα να αναλογιστούμε τι κάνουμε γι’ αυτά τα παιδιά.»

Την συνεργασία του κοινωνικού ιατρείου του Δήμου Γλυφάδας με το “Όραμα Ελπίδα” ανακοίνωσε ο κύριος Πέτρος Δεδούσης, σημειώνοντας ότι πλέον δέχεται εγγραφές για δότες μυελού των οστών και παίρνει δείγματα ώστε να πιστοποιηθεί μέσω dna.

Την στήριξη τους στην προσπάθεια και το έργο που συντελεί ο Σύλλογος εξέφρασαν επίσης με την παρουσία τους η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. κα. Νίκη Κεραμέως, η βουλευτής Β’ Αθηνών κα. Σοφία Βούλτεψη, η περιφερειακή σύμβουλος Νοτίου Τομέα κα. Μαρία Νερούτσου, ο τέως δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κώστας Κόκκορης και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών.

 

Η κυρία Κεραμέως εξήρε το έργο του Συλλόγου υπογραμμίζοντας ότι αποστολή του είναι:

α) να εμφυσήσει θάρρος, δύναμη, αυτοπεποίθηση κι ελπίδα σε όλους,

β) να καλύψει πολύ σημαντικές ανάγκες οι οποίες δεν καλύπτονται σήμερα από το κράτος και

γ) να συμβάλλει στην πρόληψη, ειδικά των νεώτερων γενεών, οι οποίες δεν την έχουν μέσα στη νοοτροπία τους.

Ως υπεύθυνη του τομέα κοινωνικής αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας η κυρία Σοφία Βούλτεψη υπογράμμισε την βούληση για στενή συνεργασία με τον Σύλλογο ώστε να δημιουργηθεί ένας υποτομέας στο θέμα της ενημέρωσης με στόχο να ελαχιστοποιηθούν τόσο οι κίνδυνοι όσο και οι θάνατοι από τον καρκίνο του μαστού.

Την συγκίνηση της για το έργο που προσφέρει ο Σύλλογος αλλά και όλοι οι φορείς και συντελεστές που προάγουν την καλή υγεία εξέφρασε η κυρία Μαρία Νερούτσου τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Γυμναστές, γιατροί, πρόληψη, σύλλογοι.. ένα μπουκέτο τόσο δυνατό. Δεν μπορούμε να μην στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, δεν μπορούμε να μην υποκλινόμαστε στο μεγαλείο ψυχής όλων των γυναικών που παλεύουν να στηρίξουν, να μπουν μπροστά και να προλάβουν.»

«Είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές, να στείλετε το μήνυμα ότι τίποτε δεν είναι ακατανίκητο. Ο άνθρωπος, αν έχει θέληση, μπορεί να κερδίσει. Είναι κρίμα σήμερα με την οικονομική κρίση να μην μπορούμε να παρέχουμε σε όσους νοσούν, τα απαραίτητα», επισήμανε από την πλευρά του ο πρώην Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κώστας Κόκκορης.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης αποτέλεσε η παρουσία του κύριου Τάσου Κόκκορη, Έλληνα ομογενή από την Αυστραλία που ανέλαβε μια συγκινητική πρωτοβουλία για να βοηθήσει το “Όραμα Ελπίδα”. Διένυσε 11.000 χιλιόμετρα με το ποδήλατο του ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για το σύλλογο. Ξεκίνησε από την Αυστραλία, πήγε Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Λισσαβώνα για να καταλήξει στην Ερμιόνη όπου τον υποδέχθηκε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Ο κύριος Κόκκορης συγκινημένος δήλωσε «Έκανα 85 μέρες. Χάρηκα πάρα πολύ που ήταν η κόρη μου μαζί. Σε όλη τη διαδρομή δεν ήξερε γιατί το κάναμε αυτό. Όταν όμως φτάσαμε και είδαμε τα παιδιά το συνειδητοποίησε. Ήταν μια εμπειρία ζωής για την κόρη μου κι εμένα.»