Μαζί για τη ζωή: Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, φόρος τιμής στις γυναίκες!

Αρχές του 20ου αιώνα. Οι γυναίκες διεκδικούν την αξιοπρέπεια και τον σεβασμό σε μια κοινωνία που η ισότητα ήταν κενό γράμμα. Τα μηνύματα και οι συμβολισμοί των αγώνων τους παραμένουν, έναν αιώνα μετά, επίκαιροι όσο ποτέ σε μια παγκόσμια ανθρωπότητα όπου οι γυναίκες εξακολουθούν να έρχονται αντιμέτωπες με πρωτόγονες συμπεριφορές παρά τα τεράστια βήματα που έχουνε γίνει στο πέρασμα των χρόνων.

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, φόρος τιμής στις γυναίκες που με ηρωισμό και θάρρος αντιστάθηκαν στην εδραίωση μιας κοινωνίας για εκείνες χωρίς εκείνες, υπενθυμίζει ότι, παρά τις σημαντικές κατακτήσεις, οι διεκδικήσεις για ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας και δικαίωμα ψήφου εξακολουθούν να αποτελούν ζητούμενο στη σύγχρονη κοινωνία του 21ου αιώνα.

Ως ένας “ζωντανός” οργανισμός που στέκεται αρωγός στο πλευρό των γυναικών, ο Σύλλογος Γυναικών Γλυφάδας με καρκίνο του μαστού “Μαζί για την Ζωή, τιμάει την σημερινή διεθνή ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών που θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ. Στέκεται με σεβασμό απέναντι σε εκείνες τις ηρωίδες που “άνοιξαν” τον δρόμο για να μπορούν σήμερα οι γυναίκες να αποτελούν ισότιμα μέλη σε μια κοινωνία ίσων δικαιωμάτων, αν και αυτό δεν έχει κατακτηθεί πλήρως ακόμα και σήμερα.

Ο Σύλλογος Γυναικών Γλυφάδας “Μαζί για τη Ζωή” δίνει τον δικό του “αγώνα” για να στηρίξει γυναίκες που νοσούν από καρκίνο του μαστού, να έχουν πρόσβαση σε ιατρική και ψυχολογική στήριξη αλλά και να προβάλει σε όλες τις γυναίκες την αξία της πρόληψης. Μέσα από καινοτόμες δράσεις ενημέρωσης αλλά και προληπτικού ελέγχου συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια για την σωστή ίαση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Προσφέρει κυρίως, σε γυναίκες που δεν έχουν πρόσβαση στο κεντρικό σύστημα υγείας, το δικαίωμα να απολαμβάνουν το πολύτιμο και αυτονόητο κοινωνικό αγαθό.