“Μαζί” γιορτάζουμε, μαθαίνουμε, παλεύουμε, αγαπάμε, γεννάμε, ζούμε!

GLYFADA METROPOLITANS

Επιμέλεια: Άντα Θωμά –

Creative media

 

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε όλες/όλοι, τις υψηλοτάτου επιπέδου διαλέξεις, στα πλαίσια της γιορτής της Γυναίκας, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Γλυφάδας “Μαζί για τη ζωή”!

Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δημαρχιακού μεγάρου Γλυφάδας, την Κυριακή 8 Μαρτίου πλημμύρισε με χρώματα και πολλούς φίλες/φίλους και φυσικά με τα μέλη του συλλόγου – πανέρμορφες και ικανότατες γυναίκες, που σε κάθε εκδήλωση, μάς εκπλήσσουν με την οργανωτικότητά τους, το γούστο τους, τη ζεστασιά της ψυχής τους και αυτό το μεταδοτικό τους χαμόγελο,  που σε κάνει να τα ξεχνάς όλα…

H αγαπημένη μας Πρόεδρος του συλλόγου, μάς καλωσόρισε αφού μάς θύμησε πρώτα “εν περιλήψει” την ιστορία της γυναίκας: “Η 8η Μαρτίου είναι η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ή διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών καθώς σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, την 8η Μαρτίου 1857 γυναίκες που εργάζονταν σε μεγάλη κλωστοϋφαντουργική εταιρία της Νέας Υόρκης κατέβηκαν στους δρόμους ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.”

ΣΑΣΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ

“ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΟΣΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ! ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜEΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ MEDITERANNEO.”

 

papanikolaou

 

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου:

“Πείτε το με μία λέξη, με ένα μήνυμα, με ένα λουλούδι, με ένα δώρο, με μία κίνηση – αλλά πείτε το: Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες που γιορτάζουν σήμερα! Γιατί εν πάσει περιπτώσει η ζωή μας δεν έχει νόημα χωρίς εκείνες.”

Ακολούθησαν οι διαλέξεις των επιστημόνων, σχετικά με πολύ ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν σε όλες τις γυναίκες, όλων των ηλικιών όπως η σημασία της μαστογραφίας, η αναγκαιότητα οργάνωσης ειδικών μονάδων μαστού, ο ρόλος της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής στην εμφάνιση της σύγχρονης γυναίκας, τα συνήθη γυναικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε όλες τις ηλικίες.

 

ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ

Αλεξάνδρα Νικήτα Ακτινοδιαγνώστρια μαστού, Βασίλης Πιτσινής MD Ειδικός χειρουργός του μαστού, Ιωάννης Δημητριάδης Μαιευτήρας γυναικολόγοςΧριστόπουλος Αθανάσιος Πλαστικός χειρουργός (Επιστημονικοί συνεργάτες του Mediterraneo Hospital).

Αξίζει να τονίσουμε την εξαιρετική προσφορά της κας Δραγίνη, για 10 δωρεάν μαστογραφίες και 10 test pap.

 

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και Εσόδων κ. Δημήτρης Νιτσιόπουλος, ο εντεταλμένος δημ. σύμβουλος για θέματα ΑΜΕΑ κ. Στέλιος Κουρουπάκης, η δημ. σύμβουλος  και πρόεδρος των Μικρασιατών Γλυφάδας κ. Μαίρη Παπάζογλου, η κ. Μπέσυ Αργυράκη, η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Γλυφάδας “Εμείς” κ. Λένα Μαυρακάκη, από την αντιπολίτευση και τους “Ανοιχτούς Ορίζοντες”  η κ. Αθηνά Λυγνού και πολλοί άλλοι.

 

logotest2


 

Tα creatives, τα κείμενα, τα πρωτότυπα περιεχόμενα και οι συνεντεύξεις της ιστοσελίδας μας, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του “Γλυφάδα metropolitans”.
H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα, επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση αναφοράς της πηγής με link προς τo παρόν site.