ΜΑΙΡΗ ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ: αυτό είναι το πιο νόστιμο Κέϊκ καρότου

|| ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ||

Εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους!

Υλικά

250 γρ ηλιέλαιο
400 γρ ζάχαρη
4 ή 5 αυγά
300 γρ καρότα, τριμένα σε ψιλό τρίφτη
120 γρ καρύδια ψιλοτριμμένα
270 γρ κόκκινη φαρίνα
1 κ γλ κοφτό σόδα
1 κ γλ κανέλα τριμένη
(6 κ σ ξανθές σταφίδες, αν σας αρέσουν)
2 κ σ κονιάκ

Τρόπος εκτέλεσης

1. Κοσκινίζουμε σε μπολ τη φαρίνα, τη σόδα και την κανέλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο αερόθερμο φούρνο και βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα κέϊκ. Αλευρώνουμε και τινάζουμε καλά.
2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τα αυγά και τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3′. Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα φαρίνας και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3′ ακόμα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
3. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα καρότα και τα καρύδια. Ανακατεύουμε με κουτάλα απαλά και από κάτω προς τα επάνω,μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Αν βάλουμε σταφίδες τις προσθέτουμε τώρα στο μείγμα.
4. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε έτοιμη και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50-60′. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και εαν η λάμα του βγαίνει καθαρή, το κέϊκ καρότου είναι έτοιμο, αλλιώς ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
5. Βγάζουμε το κέϊκ από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε σχάρα. Ξεφορμάρουμε όταν έχει κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε το κέϊκ πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη καθαρή.

ΚΑΛΗ σας ΟΡΕΞΗ!

 

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την chef Μαίρη Παναγάκου, για αυτή την υπέροχη συνταγή.


Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.

ΜΑΝΗ - ΠΑΝΑΓΑΚΟΥ