Εύκολες, νόστιμες και οικονομικές συνταγές που θα αναδείξουν την αγάπη και το μεράκι σας για τους δικούς σας ανθρώπους!
Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό πατάτες
150 γρ μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετάκια
2 μέτρια καρότα
1 κλωνάρι σέλινο
1 πράσο
8 φλ τσ ζωμό βοδινού
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
60 γρ φρέσκο βούτυρο
2 κ σ αλεύρι
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Τρόπος παρασκευής
1. Ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια 6′-7′ μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και το πράσο. Τα κόβουμε (εκτός από το ένα καρότο) και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το ζωμό.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 40′-45′ περίπου.
2. Αφαιρούμε το ένα καρότο και το κρατάμε για γαρνίρισμα. Τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από το μύλο των λαχανικών μαζί με τα σοταρισμένα μανιτάρια. Ρίχνουμε τον πολτό τους ξανά στο ζωμό.
3. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Όταν ξανθύνει, το ρίχνουμε και αυτό στη σούπα μαζί με τον μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε για 5′-7′ και σερβίρουμε τη σούπα γαρνιρισμένη με το ψιλοκομμένο καρότο.
Συνοδεύουμε τη σούπα με ψημένο ψωμί, ψητές γαρίδες ή καπνιστό σολομό.
Κόστος: 4.50 ευρώ
ΚΑΛΗ σας ΟΡΕΞΗ!
Ευχαριστούμε την chef Μαίρη Παναγάκου, για τις πληροφορίες.
Η Μαίρη Παναγάκου ασχολείται με τον τουρισμό και την εστίαση από το 1981 και έχει δημιουργήσει την δική της ολοκληρωμένη ξενοδοχειακή μονάδα στον Κότρωνα της Μάνης.

Μ.Π.: Η αγάπη μου για την λαϊκή παράδοση, την παραδοσιακή μαγειρική και τα βοτάνια, με βοήθησαν να συλλέξω τον πλούτο της Ελληνικής παράδοσης που χάνεται και με μεράκι να την καταγράψω και να την παραδώσω στις επόμενες γενηές, πιστεύοντας ότι “είμαστε υποχρεωμένοι όπως τα πήραμε από τους προγόνους μας να τα παραδώσουμε στους απογόνους μας”, έτσι ώστε οι Ελληνικές ρίζες μας να μην έχουν τον φόβο να ξερριζωθούν από τον ανεμοστρόβιλο της παγκοσμιοποίησης.