Μετρό – Τραμ – ΗΣΑΠ: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ την Πρωτομαγιά

Προβλήματα θα υπάρχουν στις συγκοινωνίες τη Δευτέρα 1 Μαΐου, ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με κάποια από τα μέσα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να λειτουργούν κανονικά και κάποια άλλα να κάνουν στάση εργασίας ή κανονική απεργία.

Με στάση εργασίας τη Δευτέρα 1η Μαΐου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωΐ, θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ), στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς.

Κανονικά θα λειτουργήσουν το μετρό και το τραμ.

Σημειώνεται πως τα δρομολόγια του μετρό δεν θα πραγματοποιούνται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας προς το αεροδρόμιο και αντίστροφα, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Ακινητοποιημένος θα παραμείνει και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

“Η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης για τα αμέτρητα θύματα της εργατικής τάξης που αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο, αλλά και αφετηρία νέων αγώνων σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα” αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και τονίζει πως η εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να γίνει αφετηρία νέων αγώνων και ορόσημο ενωτικών αγώνων και διεκδικήσεων.

Επίσης, λόγω 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ, κανένα δρομολόγιο πλοίου δεν θα πραγματοποιηθεί από τα μεσάνυχτα της Κυριακής έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 1 Μαΐου.