Ολοκληρώνεται σήμερα, Τετάρτη 8/9, το λαϊκό προσκύνημα για τον Μίκη Θεοδωράκη. Στις 15:00 θα ακολουθήσει η τελετή αποχαιρετισμού, όπου θα εκφωνηθούν επικήδειοι, ενώ στη συνέχεια η σορός του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων.

Σήμερα, τελευταία ημέρα του λαϊκού προσκυνήματος, το παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου της Μητρόπολης θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στις 10:00 το πρωί και θα είναι ανοικτές μέχρι και τις 14:00.

Στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού
Η τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί μία ώρα αργότερα την ολοκλήρωση του λαϊκού προσκυνήματος, στις 15:00, από τη Μητρόπολη Αθηνών. Στη συνέχεια η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί, με πλοίο στα Χανιά.

Για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

O Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων.

 

Ενταση χθες έξω από τη Μητρόπολη -Παρατάθηκε το λαϊκό προσκύνημα
Το απόγευμα της Τρίτης (7/9), πάντως, προκλήθηκε προσωρινή ένταση στο λαϊκό προσκύνημα στον Μίκη Θεοδωράκη, με τα αίματα να «ανάβουν».

Η ένταση προκλήθηκε έξω από το παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, όταν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εμπόδισαν δεκάδες παρευρισκόμενους να προσεγγίσουν το σημείο, λόγω του ότι η ώρα πλησίαζε 19:00 και έληγε το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη.

Ορισμένοι αντέδρασαν, ενώ λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια με τους αστυνομικούς. Μάλιστα, κάποιοι πολίτες έσπασαν το μπλόκο και έφτασαν κοντά στον ναό.

Οι αστυνομικοί και τα υπόλοιπα μέλη της περιφρούρησης προσπάθησαν να «σβήσουν» την ένταση που προκλήθηκε, κάτι που συνέβη όταν πάρθηκε απόφαση να παραταθεί το λαϊκό προσκύνημα κατά μία ώρα.

 

see more: iefimerida.gr