Μην κάνεις τον Κινέζο στο καστανό ρύζι

του Σπύρου Τσουτσάνη

personal trainer/athletik model

 

το καστανό ρύζι αποδεδειγμένα έχει πολλούς λόγους να γίνει το ρύζι της καρδιάς μας. Το καστανό είναι κλάσεις ανώτερο σε θρεπτική αξία, καθώς, διατηρώντας το κέλυφος είναι πιο εύπεπτο και ελαφρύ για το στομάχι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το όφελός του για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Είναι πλούσιο σε σελήνιο – βοηθά στην αποφυγή καρδιακών παθήσεων και αρθρίτιδας. Περιέχει επίσης αρκετό μαγνήσιο και αυτοφυή λίπη – καλά λιπαρά.

 Είναι μία δυνατή λύση για όσους θέλουν να χάσουν κιλά και αυτό γιατί : Οι ίνες, που περιέχει το καστανό ρύζι βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην διευκόλυνση της διαδικασίας πέψης- παρέχει θρεπτική και χαμηλή θερμιδική αξία, ενώ παράλληλα δίνει την αίσθηση του κορεσμού, κάτι που σημαίνει μικρότερες μερίδες.

Μυστικό: Αποτελεί εχθρό για τον καρκίνο του παχέος εντέρου– οφείλεται στα υψηλά επίπεδα φυτικών ινών, που διαθέτει. Οι φυτικές αυτές ίνες, με απλά λόγια «προσκολλώνται» στις ουσίες, που προκαλούν τον καρκίνο αλλά και στις τοξίνες του σώματος, εξαλείφοντας τις, ενώ παράλληλα τις εμποδίζουν να φτάσουν στα τοιχώματα του παχέος εντέρου

 

 

 

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε τον Σπύρο Τσουτσάνη για τις πληροφορίες.