Μπέσσυ Αργυράκη: «Δεν ήμουν και δεν θα γίνω ποτέ πολιτικός -Είμαι ενεργός πολίτης με πολιτική σκέψη»

Καλωσορίζουμε στο Γλυφάδα metropolitans, την αγαπημένη μας Μπέσσυ Αργυράκη. Αυτή την φορά την καλωσορίζουμε όχι μόνο ως καλλιτέχνη, αλλά και ως υποψήφια δημοτική σύμβουλο. Γιατί ναι, πιστεύουμε πως ένας καλλιτέχνης, μπορεί να μην είναι πολιτικός, αλλά δύναται να ασκήσει πολιτική, για το καλό του συνόλου. Υπό μία προϋπόθεση. Να έχει ήθος, όνειρα, συνέπεια, υπευθυνότητα, δημιουργικότητα, εντιμότητα. Και η Μπέσσυ μας, έχει.

 

 

Υποψήφια δημοτικός σύμβουλος λοιπόν, με την παράταξη του νυν δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου για τον Δήμο της Γλυφάδας, “κατεβαίνει” η Βασιλεία (Μπέσσυ) Αργυράκη, η οποία μάς εξέπληξε με την απόφασή της αυτή την τόσο ξαφνική, αλλά και ευχάριστη.

Την συναντήσαμε και μάς απάντησε σε όσα ερωτήματα μάς απασχολούν, σχετικά με την νέα της προσπάθεια.

 

Γ. m.: Ποιος ήταν ο λόγος που συστρατευτήκατε με τον νυν Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου;

Μ. Α.: Πιστεύω ότι ο  πολιτικός κατ’ εξοχήν εκλέγεται για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους πολίτες, να λύσει τα προβλήματά τους, να διευκολύνει την καθημερινότητά τους,  να εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες  για κάθε πολίτη, να στηρίξει τις αδύναμες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ουσιαστικά η εξουσία του απορρέει από την ποιότητα της προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο.

Και αν η ποιότητα της προσφοράς είναι υψηλή, τότε ξεφεύγει απο την ψυχρή λογική και ακουμπά πραγματικά τις ανάγκες του κάθε πολίτη. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που συστρατεύτηκα με τον νυν Δήμαρχο, τον Γιώργο Παπανικολάου. Γιατί χωρίς να λείψουν τα μεγάλα και σημαντικά έργα απο το πρόγραμμά του, έδωσε προτεραιότητα στους αδύναμους, στους άπορους συμπολίτες μας, σε οικογένειες που περνάνε δύσκολα στην καθημερινότητά τους αλλά και στα παιδιά με ειδικές ικανότητες.

 

 

Γ. m.: Για ποιους λόγους ένας Γλυφαδιώτης να επιλέξει να  ψηφίσει  την Μπεσσυ Αργυράκη;

Μ. Α.: Προσωπικά, έχω έναν  λόγο να σας πω και αυτός είναι  ότι θεωρώ πως αξίζει να με ψηφίσουν.  Γιατί  όταν οι Γλυφαδιώτες με τίμησαν και πάλι  στο παρελθόν, εκλέγοντάς  με πρώτη Δημοτική Σύμβουλο, τους το ανταπέδωσα τιμώντας  την εμπιστοσύνη τους στο έπακρο. Με τη βοήθεια της ομάδας μου έκανα   σημαντικά πράγματα για τον πολιτισμό και την πόλη μας, που δεν έχουν ξαναγίνει και θεωρώ ούτε επαναλήφθηκαν ποτέ από τότε. Άλλος λόγος; δεν τους απογοήτευσα  ποτέ και ήμουν πάντα εκεί  όποτε χρειαζόταν.

Αυτό το πάθος μου για προσφορά, την  πίστη μου  για μια νέα Γλυφάδα που αλλάζει με έργα, έχοντας τον Γιώργο Παπανικολάου στο τιμόνι της πόλης, τις γνώσεις που έχω αποκομίσει υπηρετώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση  σε υπεύθυνες διοικητικές θέσεις με επιτυχία, θέλω να τις μοιραστώ με τους συμπολίτες μου, κάτω από μια δοκιμασμένη και ικανή διοίκηση όπως αυτή του Δημάρχου μας! Ενός νέου ανθρώπου με ικανότητες, με όραμα, με θέληση, όρεξη για δουλειά και κυρίως με ειλικρινή  αγάπη για την πόλη και τους δημότες μας. 

Είχα την τύχη, όλα αυτά τα  χρόνια ως καλλιτέχνης να δω, να ακούσω, να γνωρίσω σπουδαία πρόσωπα και πράγματα. Αυτό που αποκόμισα είναι ότι Πολιτισμός δεν είναι μόνο οι εκδηλώσεις, είναι τα πάντα γύρω μας.

Είναι η παιδεία, είναι η καθαριότητα, η προστασία των αδέσποτων και η δημόσια υγεία. Πολιτισμός είναι η ευγένεια, είναι το ενδιαφέρον για τον διπλανό μας.

 

Γ. m.: Πώς συνδυάζεται το όραμα το δικό σας, με το όραμα του νυν δημάρχου μας Γιώργου Παπανικολάου;

Μ. Α.: Επιθυμία μου είναι να μοιραστώ το όραμά του, γιατί είναι και δικό μου όραμα και να συμβάλλω με όλη την δύναμη της ψυχής μου στην πραγματοποίησή του. Εκεί που ο ίδιος θα αποφασίσει ότι θα είμαι χρήσιμη.

Δεν διστάζω να “σπάσω αυγά”, για το καλό των πολιτών της Γλυφάδας που αγαπώ. Πάντα όμως με τις οδηγίες και εντολές του δημάρχου μας, γιατί είναι ένας επιτυχημένος δήμαρχος και αξίζει να τον ακολουθήσω πιστά, όπου ο εκείνος κρίνει ότι θα είμαι χρήσιμη.

 

 

Με την Μαίρη Λίντα και δεξιά, την Μίλβα.

 

Γ. m.: Θα θέλαμε να μάς “εκμυστηρευτείτε”, ένα από τα δυνατά σας όνειρα ή σχέδια, που δεν έχετε ακόμα πραγματοποιήσει.

Μ. Α.: Ένα από τα όνειρά μου ήταν έτσι κι αλλιώς, να δημιουργήσω έναν μουσικό σύλλογο στην πόλη μας, που θα απαρτίζεται από τραγουδιστές και μουσικούς, γιατί πιστεύω ότι μέσα σε αυτόν, θα βοηθηθούν όλοι όσοι θα συμμετέχουν, είτε είναι έμπειροι του χώρου, είτε νέοι ταλαντούχοι. Οι οποίοι αξίζει να βοηθηθούν και αυτό θα γίνει, καθώς ο χόρος μας τα τελευταία χρόνια, πλήτεται ιδιαίτερα από την κρίση.

 

Σίγουρα όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η Μπέσσυ Αργυράκη, αλλά ας δούμε στο βιογραφικό της που ακολουθεί, τί άλλο μπορούμε να μάθουμε ακόμα για την αγαπημένη μας τραγουδίστρια και υποψήφια δημοτική σύμβουλο:

Η Βασιλεία (Μπέσσυ) Αργυράκη γεννήθηκε στην Αθήνα.

Είναι τελειόφοιτη Μουσικής σχολής και της Γαλλικής Ακαδημίας. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.

Είναι η μόνη εκπρόσωπος στην Ελλάδα της F.I.D.O.F (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ).

Έχει συμμετάσχει σε 19 Διεθνή φεστιβάλ εκπροσω- πώντας την Ελλάδα, την Γαλλία και την Ιαπωνία, απο- σπώντας 19 πρώτα βραβεία και Grand Prix ενώ έχει στο ενεργητικό της 27 προσωπικούς  δίσκους.

Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δραστηριότητα διοργανώνοντας συναυλίες και εκδηλώσεις για Φιλαν- θρωπικούς Σκοπούς, είναι αρωγός των ΑΜΕΑ και ενερ- γό μέλος σε σωματεία με κοινωνική προσφορά, μεταξύ των οποίων η Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών & είναι μέλος του Καλλιτεχνοράματος Γλυφάδας.

Εκλέγεται δημοτική σύμβουλος στην Γλυφάδα από το 1990 και ως υποψήφια με τον αείμνηστο Γιάννη Θεοδω- ρόπουλο, ήρθε πρώτη σε ψήφους Δημοτική Σύμβουλος. Διατέλεσε Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Α.Π (Δημοτική επι- χείρηση ανάπτυξης & πολιτισμού) Γλυφάδας και πρόε- δρος του Π.Π.Κ. (Πνευματικό & Πολιτιστικό κέντρο) και του Ωδείου Γλυφάδας. Kατά την διάρκεια της θητείας της, η Γλυφάδα έγινε κέντρο και σημείο αναφοράς πο- λιτισμού. Mετά από χρόνια λειτούργησε ξανά το Θέατρο της Αιξωνής ενώ για πρώτη φορά στον Δήμο έγιναν σημαντικές εκδηλώσεις Πολιτιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, με καταξιωμένους διεθνώς καλλιτέχνες, όπως με την Διεθνούς φήμης Ιταλίδα Τραγουδίστρια Μίλβα, τον Goran Bregovic, τον διεθνούς φήμης Έλληνα καλ- λιτέχνη Μάριο Φραγκούλη και πολλούς ακόμη αγαπημένους Έλληνες ερμηνευτές και ηθοποιούς. Επίσης διοργάνωσε την Eκδήλωση-Αφιέρωμα στην Eurovision με την ευκαιρία της ανάληψης του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού από τη χώρα μας.

Τα έσοδα των εκδηλώσεων που έγιναν με χορηγίες, διατέθηκαν όλα για ανθρωπιστικούς σκοπούς σε κοινω- νικές δομές και συλλόγους με φιλανθρωπική και κοινωνική δράση στην πόλη της Γλυφάδας.

Από το 2001 δραστηριοποιείται με εξαιρετική επιτυχία στον Ασφαλιστικό όμιλο INTERAMERICAN και την πρώτη χρονιά μπήκε στην Λέσχη Προέδρου.

Είναι παντρεμένη με τον διακεκριμένο γυναικολόγο Ελευθέριο Νικόλιζα και έχει δυο παιδιά  τον  Άγγελο, που μετά την αποφοίτηση του από την φημισμένη σχολή Les Roches Gruyère University of Applied Sciences, ζει και εργάζεται με επιτυχία ως σεφ στην Ελβετία και την Εβελίνα, γνωστή αγαπημένη ηθοποιό και ερμηνεύτρια, απόφοιτο της δραματικής σχολής του Γιώργου Θεοδοσιάδη, που ακολουθεί επάξια τα βήματα της μητέρας της.

Την χαρακτηρίζει πάντα το πάθος και η διάθεση προσφοράς.

Όραμά της είναι δίπλα στον άξιο Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου, να βάλει με τις δικές της δυνάμεις ένα ακόμη λιθαράκι, για να αλλάξει όψη με έργα σε όλους τους τομείς η αγαπημένη της Γλυφάδα.

Η Γλυφάδα, που έζησε και μεγάλωσε τα παιδιά της και δέθηκε με άρρηκτους δεσμούς με τους συνδημότες της.

 

Της ευχόμαστε καλή επιτυχία!

 

Επίσης, η κ. Αργυράκη, μάς ενημέρωσε για το εξής:

Στις 6 Μαΐου σάς περιμένουμε στο κινηματοθέατρο “Μελίνα Μερκούρη” στην Άνω Γλυφάδα, και ώρα 19:30. Την εκδήλωση διοργανώνει το “Καλλιτεχνόραμα” Γλυφάδας και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Θα γίνει εορτασμός της Παγκόσμιας ημέρας της Μητέρας, σε συνεργασία με τα Άμεα Γλυφάδας και τα χωριά SOS Βάρης.

Η γιορτή θα περιλαμβάνει χορό από τα παιδιά Άμεα, απαγγελία, συναυλία με Μπεσσυ Αργυράκη, Πέννυ Ξενάκη, λενα ΦΙΛΙΠΠΑ, Γιάννη Μπεκας, Μαρία Κανελλοπουλου Ζανετ Κάπουγια, κ.ά.. Τα έσοδα θα διατεθούν στα ΑΜΕΑ και ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΌ ΧΩΡΙΟ SOS.