Μπορεί η ρεφλεξολογία να βοηθήσει όσους υποφέρουμε από έντονο στρες;

Κάθε Τρίτη, στο Γλυφάδα metropolitans, ο Φυσιοθεραπευτής Λάμπρος Αθανασόπουλος

 

Μπορεί άραγε η θεραπεία με ρεφλεξολογία να βοηθήσει όσους υποφέρουν από έντονο στρες; Η απάντηση είναι θετική!

ΑθανασόπουλοςΚατ’ αρχήν η Ρεφλεξολογία ήταν γνωστή στην Αρχαία Ελλάδα και ονομάζονταν Αντανακλαστική Θεραπεία. Φυσικά ήταν γνωστοί οι μεσημβρινοί Ηλεκτρομαγνητικής Ενέργειας. Τώρα γιατί δεν γνωστά από τον πολύ κόσμο θέλει άλλη συζήτηση. Η Ρεφλεξολογία έγινε γνωστή στην Δύση από την Κίνα μέσω Αγγλίας. Καταπολεμήθηκε από την επίσημη Ιατρική αλλά τελικά επιβίωσε. Από την εμπειρία μου σαν Φυσιοθεραπευτής που εξασκώ και την Ρεφλεξολογία έχω να σας αναφέρω πολλά παραδείγματα. Σε μερικά άτομα εκτός από πλήρη χαλάρωση ξύπνησε και κάποια καταπιεσμένα συναισθήματα με ευεγερτικό κλάμα. Πολλά προβλήματα και διαταραχές έχουν να κάνουν με το άγχος. Το νευρικό μας σύστημα είναι μια πολύ ισορροπημένη δομή και το άγχος κατά κάποιο τρόπο το απορρυθμίζει. Κάποιες από τις πιο γνωστές συνέπειες του άγχους είναι διάφορες αλλεργίες, η δυσκοιλιότητα, η κατάθλιψη, η υπέρταση, οι ημικρανίες και τα έλκη. Το άγχος, επίσης, κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να συστέλλονται, ελαττώνοντας το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που φτάνουν στα ζωτικά μας όργανα.

Οι σωματικές και πνευματικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας με ρεφλεξολογία ενισχύουν την ισορροπία του οργανισμού, με θετικά αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα…

  • Η θεραπεία με ρεφλεξολογία χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα, επιτρέποντας και στα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν. Αυτό οδηγεί σε καλύτερη κυκλοφορία του οξυγόνου και των θρεπτικών συστατικών στα όργανά μας.
  • Επιπλέον, βοηθάει το λεμφικό σύστημα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.
  • Το σώμα χαλαρώνει, βοηθώντας μας να παίρνουμε πιο βαθιές αναπνοές, με συνέπεια να μεταφέρεται ακόμα περισσότερο οξυγόνο στα κύτταρά μας.
  • Επίσης, η θεραπεία με ρεφλεξολογία είναι πολύ καλή για το ενδοκρινικό σύστημα, που είναι υπεύθυνο για την διατήρηση της ομοιόστασης.
  • Απομακρύνει τα μπλοκαρίσματα στην ενέργεια που βρίσκεται στο σώμα και πολλές φορές θα γεμίσει ξανά με ενέργεια ένα άτομο που πάσχει από άγχος.
  • Η ρεφλεξολογία δεν είναι μια μέθοδος για να δούμε γρήγορα, βραχύβια αποτελέσματα, αλλά προωθεί τις θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής.
  • Όσο πιο συχνά ένας ασθενής δέχεται θεραπεία με ρεφλεξολογία, τόσο περισσότερο βελτιώνονται τα θετικά αποτελέσματα.
  • Το να χαλαρώνουμε το σώμα μας με ρεφλεξολογία είναι πολύ καλό συμπλήρωμα για κάθε άλλη θεραπευτική διαδικασία, καθώς και για την ψυχική μας υγεία.
  • Μέσα από έρευνες, ανακαλύφθηκε πως η ρεφλεξολογία μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα και για ασθενείς που πάσχουν από πόνο στις αρθρώσεις και έντονους πονοκέφαλους.

Περισσότερες Πληροφορίες στο physiotherapycenter.gr

Click στο πράσινο κουμπί παρακάτω

και δείτε χρήσιμες συμβουλές και λύσεις

για τα προβλήματα υγείας που σας απασχολούν:

Ο ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ

=> Διαβάστε επίσης:

Μυοσκελετικά προβλήματα και διαφορική διάγνωση: Λάθος συναγερμοί