Το νησί είναι ακόμη «φορτωμένο» με κόσμο, αλλά η πτώση των εισπράξεων είναι πλέον ορατή, μετά τις δύο πρώτες μέρες του lockdown στα μεγάλα beach club και τα μαγαζιά, ειδικά αυτά της Χώρας – Διαφωνούν με Θεοχάρη οι επιχειρηματίες για τις ακυρώσεις

 

Βλέποντας κανείς καθημερινά την κίνηση στον περιφερειακό δρόμο της Μυκόνου με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές που δεν έχουν σχέση με το αν έχει έρθει πλοίο η όχι, διαπιστώνει ότι το νησί είναι ακόμη «φορτωμένο» με πολύ κόσμο. Κόσμο, που πλέον διασκεδάζει εντελώς διαφορετικά από το περασμένο Σάββατο, όταν από τις έξι το απόγευμα σταμάτησαν σταδιακά μέχρι να αφιχθεί και επίσημα η ΚΥΑ, οι μουσικές που δονούσαν τα διάσημα beach club.

Πολλοί τουρίστες που δεν ήταν διατεθειμένοι να διασκεδάσουν σιωπηλά, άρχισαν να φεύγουν για άλλους προορισμούς εξίσου ακριβούς και διάσημους σύμφωνα με τα όσα ακούγονται από τον κόσμο του επιχειρείν στο νησί των ανέμων. Προορισμούς, όπως το Σεν Τροπέ και η Κυανή Ακτή, το Κάπρι και η Ίμπιζα που άνοιξε σταδιακά και πλέον μπαίνει σε πιο δυνατούς ρυθμούς, όπου θα μπορέσουν να κάνουν αυτό που δεν μπορούν πλέον λόγω του lockdown να βιώσουν στη Μύκονο.

Οι επιπτώσεις των απαγορεύσεων είχαν ήδη αρχίσει να φαίνονται από την Κυριακή, όταν τα τηλέφωνα «άναψαν» και τα email από το εξωτερικό άρχισαν να έρχονται σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις. Η τοποθέτηση του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη χθες στην Βουλή ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις στην Μύκονο, αιφνιδίασε τους άμεσα εμπλεκόμενους στο νησί, οι οποίοι σύμφωνα με τα όσα ακούγονται και συζητιούνται τα δυο τελευταία 24ωρα, δεν έχουν την ίδια άποψη.

 

Ακυρώσεων συνέχεια

 

see more: protothema.gr