Ναυτικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου: Αναχώρησε η ομάδα για το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΤΙΜΙΣΤ

Αναχώρησε στις 14 Ιουνίου, η ομάδα του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ με 8 αθλητές και τους προπονητές της, Μάκη Νικολαΐδη και Βαγγέλη Ατζεμιάν, για να συμμετάσχει στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΤΙΜΙΣΤ, που διοργανώνεται από τον ΙΟΧ και θα διεξαχθεί από 15-19 Ιουνίου 2019 στα Χανιά.

Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Το πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο στο ίδρυμα της ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων) και στο σπουδαίο φιλανθρωπικό του έργο.

Οι δύο διοργανώσεις θα στείλουν το μήνυμα του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, καθώς κάθε αθλητής που θα πάρει μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Οπτιμιστ καθώς και στο πανελλήνιο κύπελλο 11χρονων Οπτιμιστ θα αγωνιστεί αντίστοιχα για ένα παιδί της ΕΛΕΠΑΠ. Συγκεκριμένα, κάθε σκαφάκι θα έχει πάνω του δύο αυτοκόλλητα του ιδρύματος σε μια συμβολική κίνηση που αποφασίστηκε από τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων, ο οποίος εδώ και χρόνια με διάφορες δράσεις στηρίζει το έργο της ΕΛΕΠΑΠ.

Σύνθημα που έχει αποφασιστεί στις δύο διοργανώσεις είναι «Τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ».
Επίσης, ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Χανίων σε συνεργασία με τους φορείς που στηρίζουν τις δύο διοργανώσεις θα έχει την ευκαιρία να συγκεντρώσει έσοδα τα οποία θα διατεθούν στην ΕΛΕΠΑΠ, προκειμένου να συνεχίσει το πολύτιμο έργο της.

 

i

Η σχολή ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας του ΝΟΠΦ λειτουργεί από το 1989, με υπεύθυνο εκπαίδευσης τον πρωταθλητή Κώστα Μάνθο.

Η ποιότητα διδασκαλίας είναι πιστοποιημένα κατά ISO 9001.

Η πολυετής εμπειρία των καθηγητών, ο στόλος σκαφών που διαθέτει καθώς και οι εγκαταστάσεις του Ομίλου καθιστούν την σχολή του ΝΟΠΦ μια από τις κορυφαίες στον Ελλαδικό χώρο.

Ο ΝΟΠΦ με τη σημαντική του παρουσία στο χώρο της ιστιοπλοΐας  έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία:

4 Eυρωπαϊκά Πρωταθλήματα FINN,

το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα J/24 του 1991,

2 Bαλκανικά Πρωταθλήματα,

το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 470 Nέων,

το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SOLING και Soling Match Racing το 1993,

το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα STAR το 1995,

το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 420 το 1999,

όπως επίσης Πανελλήνια και διασυλλογικά

Στη σχολή ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης του ΝΟΠΦ υπάρχουν τμήματα για αρχάριους, δευτεροβάθμια αλλά και αγωνιστικών προδιαγραφών.

 

Διαβάστε επίσης:

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ: Εδώ μαθαίνεις τα μυστικά της τέχνης της θάλασσας