Και επειδή η γαστρονομία είναι διεθνής και χωρίς “όρια”, σας την παρουσιάζουμε σε δύο γλώσσες: Ελληνικά και Αγγλικά!
(Η συνταγή προέρχεται από το μάθημα Spa Cuisine όπου οι σπουδαστές μαθαίνουν πώς να ετοιμάζουν γεύματα που είναι θρεπτικά αλλά συγχρόνως με χαμηλές θερμίδες. Αυτή η ρεβιθοσαλάτα σερβίρεται δροσερή και μπορεί να συνδυαστεί με ένα ελαφρύ ψάρι ή λαχανικά.)
|| Κατηγορία: Σαλάτες ||
- Έτοιμο σε 1 ώρα + 1 ώρα στο ψυγείο
- Εύκολο
Υλικά για 5-6 άτομα
- 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- 200 γρ ρεβίθια, βρασμένα και στραγγισμένα καλά
- 1 ½ φλιτζάνι αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1/3 φλιτζανιού χυμός λεμονιού
- 3 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Αλάτι, πιπέρι
Για το γαρνίρισμα:
- Λίγα κλωναράκια βασιλικού
- Λεπτές φέτες λεμονιού
- 4 λωρίδες από την ψητή πιπεριά
Εκτέλεση:
- Ψήνετε τις πιπεριές στο γκριλ για 15 λεπτά ή σε δυνατό φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να μαυρίσει η πέτσα και να μαλακώσουν. Αφήνετε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε τους σπόρους. Κόβετε 4 λεπτές λωρίδες από την μια πιπεριά και τις βάζετε στην άκρη για το γαρνίρισμα. Κόβετε τις υπόλοιπες πιπεριές σε κυβάκια.
- Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα ρεβίθια, τις πιπεριές, το αγγούρι, το κρεμμυδάκι, τον μαϊντανό και τον βασιλικό.
- Ετοιμάζετε το ντρέσιγκ. Βάζετε σε μια γυάλα ή μικρό μπολ τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τοποθετείτε την ρεβιθοσαλάτα ομοιόμορφα σε βαθιά πιατέλα και την περιχύνετε με το ντρέσιγκ. Γαρνίρετε με το βασιλικό, τις λωρίδες από τις πιπεριές και φέτες λεμονιού. Τοποθετείτε την σαλάτα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα μέχρι να κρυώσει και την σερβίρετε.
Chickpea, Sweet Pepper and Fresh Basil Salad
(This recipe is from the Spa Cuisine class where students learn how to prepare light meals that are both nutritional and low-calorie. This is a perfect refreshing summer salad that can be served with fish or vegetable dishes)
|| Category: Salads ||
- Ready in 1 hour + 1 hour in fridge for chilling
- Range of difficulty: Easy
Ingredients for 5-6 servings:
- 2 sweet red peppers
- 200 gr. chickpeas, cooked and drained
- 1 ½ cup diced cucumber
- ½ cup chopped fresh onion
- 4 tablespoons chopped fresh parsley
- 2 tablespoons chopped fresh basil
- 1/3 cup lemon juice
- 3 tablespoons extra virgin olive oil
- 1 clove garlic, minced
- Salt and pepper
- Basil sprigs for garnishing
- Lemon slice for garnishing
Preparation:
- Roast red pepper over grill on gas flame for 15 minutes, turning over or in 200˚C for 25-30 minutes, or until blackened and soft. Peel and seed pepper, chop coarsely, saving some long strips for garnishing.
- In bowl, combine red pepper, chickpeas, cucumber, onion, parsley and basil.
- Prepare dressing by placing lemon juice, olive oil and garlic in a container and shake until blended.
- Arrange salad mixture in a deep platter and drizzle dressing over it. Garnish with basil, red pepper and lemon slices. Chill in refrigerator for about 1 hour before serving.
Ευχαριστούμε την Alpine Center.
///