Ο Chef προτείνει: Η Κολοκυθόσουπα της Γεωργίας

GLYFADA METROPOLITANS|| ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ || H συνταγή της εβδομάδας από την “ALPINE CENTER” για το “Γλυφάδα metropolitans”.

Σάς την παρουσιάζουμε σε δύο γλώσσες: Ελληνικά και Αγγλικά!

 

Οι συνταγές ετοιμάστηκαν από τους σπουδαστές της Swiss Alpine Culinary Arts Programme που δίδεται στο City Unity College, Glyfada Campus, με την επίβλεψη της Σεφ Γεωργίας Κοφινά, υπεύθυνη του προγράμματος, Culinary Arts Program. 

Υλικά για 8-10  άτομα

  • 2 κιλά ψίχα κολοκύθας

  • 3 μέτρια πράσα, καθαρισμένα και πλυμένα

  • 1 μέτρια γλυκοπατάτα ή απλή πατάτα (προαιρετικό)

  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • 1 ½ κουτ. γλυκού τριμμένο κύμινο

  • 1 ½ κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ (πιπερόριζα)

  • 2 ½ λίτρα ζωμό κότας ή νερό

  • Αλάτι, πιπέρι

  • 300 γρ γιαούρτι για το σερβίρισμα

  • Λίγο μπούκοβο

Εκτέλεση:

  1. Κόβετε την ψίχα κολοκύθας σε μεγάλα κομμάτια και χοντροκόβετε τα πράσα.

  2. Σοτάρετε στο λάδι τα πράσα μέχρι να μαραθούν λίγο. Προσθέτετε τα μπαχαρικά και σοτάρετε μέχρι να αφήσουν το άρωμά τους.

  3. Προσθέτετε την κολοκύθα, ανακατεύετε λίγο να καλυφθεί με το λάδι και προσθέτετε το ζωμό ή νέρο, αλάτι και πιπέρι.

  4. Σιγοβράζετε για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

  5. Περνάτε το μίγμα από το μπλέντερ για να γίνει μια βελουτέ σούπα.

  6. Σερβίρετε την σούπα στα μπολ και την συνοδεύετε με γιαούρτι το οποίο βάζει ο καθένας μια κουταλιά στη μέση της σούπας. Πασπαλίζεται η σούπα με το μπούκοβο, όσο θέλει ο καθένας.

Tip: για ευκολία καλύτερα είναι να ψήσετε στο φούρνο την κολοκύθα σε ταψί, κομμένη στη μέση χωρίς κουκούτσια (τα βγάζετε)  και όπως είναι με την φλούδα της, μέχρι να μαλακώσει η ψίχα. Τότε με ένα μεγάλο κουτάλι τραβάτε την ψίχα από την φλούδα. Έτσι παίρνει η σούπα και ένα ωραίο άρωμα ψημένης κολοκύθας, και αποφεύγετε την διαδικασία το να αφαιρείτε την σκληρή φλούδα της ωμής κολοκύθας με μαχαίρι. 


Georgia Kofinas’ Pumpkin Soup

alpine-center-glyfada

Georgia Kofinas: One of my favorite recipes that we’ll be making in class this year. It’s perfect for this time of year when the pumpkins are plentiful and the weather is getting cooler!

Ingredients

For 8 servings:

  • 2 kilos pumpkin, peeled and seeds removed

  • 4 tablespoons olive oil

  • 3 leeks trimmed and sliced

  • 1 ½ teaspoons ground ginger

  • 1 ½ teaspoons ground cumin

  • 2 liters chicken stock or water

  • salt and fresh ground pepper

  • yogurt to serve

Directions

  1. Cut the pumpkin into chunks. Heat the oil in a large pan and add the leeks. Cook gently until softened. Add the ginger and cumin and cook, stirring, for another minute.

  2. Add the pumpkin and the chicken stock (or water) and season with salt and pepper. Bring to a boil and simmer for 30 minutes until the pumpkin is tender.

  3. Process the soup in a blender or food processor until smooth.

  4. Serve warm with a swirl of yogurt and a pinch of cayenne or paprika pepper.

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την Alpine Center για τη συνταγή της εβδομάδας που μας έστειλε! Και επειδή η γαστρονομία είναι διεθνής και χωρίς “όρια”, σας την παρουσιάσαμε σε δύο γλώσσες: Ελληνικά και Αγγλικά!

 

GLYFADA METROPOLITANS