Τώρα που τα μήλα είναι άφθονα και στην εποχή τους μπορείτε να επιλέξετε όποια ποικιλία σας αρέσει.
Μηλόπιτα «κράμπλ»! Σάς παρουσιάζουμε την συνταγή σε δύο γλώσσες: Ελληνικά και Αγγλικά!
|| Κατηγορία: Γλυκά ||
- Έτοιμο σε 1 ώρα
- Εύκολο
Υλικά για 6-8 άτομα
- 4 μεγάλα μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
- 8 κουτ. γλ. χυμός πορτοκαλιού
- 1 φλιτζάνι σκούρα ζάχαρη
- 2 κουτ. γλ. κανέλλα
- ½ κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 κουτ. σουπ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (ή το ζεσταίνετε μέχρι να αρχίζει να λιώνει)
Εκτέλεση:
-
- Βουτυρώνετε ένα μέτριο στρογγυλό ή τετράγωνο σκεύος, στρώνετε τα μήλα ομοιόμορφα και τα ραντίζετε με το χυμό πορτοκαλιού.
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το αλεύρι, και προσθέτετε το βούτυρο.
- Ανακατεύετε το μίγμα με τα δάκτυλα σας ώσπου να ποτιστεί το αλεύρι και να γίνει το μίγμα σαν τραχανάς.
- Το απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω στα μήλα και ψήνετε την μηλόπιτα στους 180˚-200˚ για 35 λεπτά. Στο τέλος βάζετε την μηλόπιτα λίγο κάτω από το γκριλ να πάρει χρώμα, αλλά να προσέχετε να μην καεί.
- Σερβίρετε χλιαρό με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.
- Σημείωση: εάν θέλετε, προσθέτετε χονδροκοπανισμένα καρύδια, ή ακόμα και σταφίδες πάνω από τα μήλα.
Apple Crumble
Georgia Kofinas: “One of the students’ favorite desserts that needs no teacher. This is often a weekend special when students are on their own as a duty team in the kitchen. With apple season at its peak, you may choose from your favorite apples to make the crumble.”
|| Category: Dessert ||
- Ready in 1 hour
- Level of difficulty: Easy
Ingredients for 6-8 servings
- 4 large apples, peeled and cut in thin slices
- 8 tablespoons orange juice
- 1 cup brown sugar
- 2 teaspoons cinnamon
- ½ teaspoon nutmeg
- A pinch of salt
- 1 cup all-purpose flour
- 8 tablespoons butter at room temperature
Method
- Butter a medium size round pan or rectangular baking dish. Arrange the apple slices on the bottom of the pan and sprinkle with the orange juice.
- Mix sugar, spices and flour in medium bowl and add in butter. Mix the butter into the dry mixture until the butter is absorbed and the mixture is crumbly.
- Spread the mixture evenly over the apple slices and bake in preheated oven at 180⁰ for about 35 minutes. If top has not browned, turn oven broiler on and broil just until brown and crispy on top.
- Serve warm with crème fraiche or ice cream.
Ευχαριστούμε την κα Κοφινά για την συνταγή.