Και επειδή η γαστρονομία είναι διεθνής και χωρίς “όρια”, σας την παρουσιάζουμε σε δύο γλώσσες: Ελληνικά και Αγγλικά!

 

|| Κατηγορία: Γλυκά ||

  • Έτοιμο σε 1 ¼ ώρα + χρόνο φύλαξης στο ψυγείο για να κρυώσει
  • Εύκολο

Υλικά για 8-10 κομμάτια

Για την βάση:

  • 200 γρ μπισκότα Digestive
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο (σκόνη)
  • 150 γρ βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:

  • 900 γρ. τυρί κρέμα Philadelphia
  • 190 γρ ζάχαρη caster*
  • 1 σωληνάριο βανίλια
  • 4 αυγά
  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα κομματιασμένο

Εκτέλεση:

  1. Σπάτε λίγο τα μπισκότα και τα βάζετε με το κακάο σε μπλέντερ. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν σαν σκόνη. Προσθέτετε λίγο-λίγο το βούτυρο χτυπώντας συνεχώς μέχρι να υγραθεί το μίγμα και να ενσωματωθεί το βούτυρο.
  2. Στρώνετε το μίγμα σε στρογγυλό ταψί  ή ταρτιέρα 28 εκ. διαμέτρου και  το πιέζετε με τα χέρια για να πατηθεί καλά και ομοιόμορφα. Βάζετε την βάση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.
  3. Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί, τη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν και να γίνει το μίγμα λείο και αφράτο. Δεν πρέπει να χτυπηθεί πολύ για να μην κόψει το τυρί.
  4. Λιώνετε την σοκολάτα σε μπεν μαρί* και την προσθέτετε κουταλιά-κουταλιά στο μίγμα του τυριού ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το μίγμα από την ζεστή σοκολάτα.
  5. Βγάζετε την βάση από το ψυγείο και στρώνετε ομοιόμορφα από πάνω το μίγμα της κρέμας. Τοποθετείτε το ταψί (ή ταρτιέρα) σε μεγαλύτερο ταψί τόσο βαθύ όσο να μπορείτε να προσθέσετε αρκετό νερό ώστε να βυθιστεί η ταρτιέρα μέχρι τα 2/3. Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 150◦ για 40-50 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Προσέχετε για να μην πάρει πολύ χρώμα από πάνω, πρέπει να «κουνιέται» η κρέμα στο τέλος του ψησίματος.
  6. Βγάζετε το γλυκό από το μεγαλύτερο ταψί, το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες για να κυρώσει καλά.
  7. Στολίζετε την επιφάνεια με φρέσκα φρούτα όπως φράουλες, βατόμουρα, φέτες από ροδάκινα, κλπ. Ή μπορείτε να γαρνίρετε το τσιζκέικ με σαντιγί και να σκορπίσετε τριμμένη σοκολάτα από πάνω.

*caster ζάχαρη: χτυπάτε την κανονική ζάχαρη σε μπλέντερ μέχρι να γίνει σαν σκόνη, αλλά όχι πούδρα όπως την ζάχαρη άχνη.



Chocolate Cheesecake

Τσιζκέικ

 

This version of the classic American cheesecake has become a favorite of the students in the pastry classes. There are various ways to garnish the top of the cheesecake and with a little imagination you can produce an impressive presentation.

 

|| Category: Sweets ||

  • Ready in 1 ¼ hours + chilling time in refrigerator
  • Range of difficulty: easy

For 8-10 pieces:

For the base:

  • 200 gr Digestive cookies
  • 2 tablespoons cocoa powder
  • 150 gr unsalted butter, melted

For the cream filling:

  • 900 gr Philadelphia cream cheese
  • 190 gr caster sugar*
  • 1 small tube vanilla extract
  • 4 eggs
  • 200 gr dark bitter chocolate roughly chopped

Directions

  1. Break up the Digestive cookies and place in a blender with cocoa powder. Process until finely ground. Slowly pour in the melted butter while the motor is running.
  2. Spread the mixture evenly in a 28 cm diameter round pan or tart pan and press firmly with the balls of the hand or a spoon to flatten and compress the base. Refrigerate while preparing the cream filling.
  3. Place cream cheese, sugar and vanilla in a mixer bowl and beat on slow speed until mixture is smooth and thick. Add eggs one at a time while beating. Continue to beat until mixture is smooth. Do not overmix otherwise cheese will curdle.
  4. Melt the chocolate in a bain marie until smooth. Add a spoonful at a time to cream cheese mixture mixing in carefully so as to not to “cook” the eggs in the cream mixture.
  5. Take out the base from the refrigerator and spread the cream filling evenly over it. Place pan inside a larger deep baking pan and fill with water until it reaches 2/3 of the way up the cake pan. Bake in preheated oven at 150◦ for 40-50 minutes, checking after 40 minutes to make sure it isn’t burning. Do not overcook –it should be wobbly in the middle.
  6. Remove cheesecake from larger pan and allow to cool down. Place in refrigerator for at least 5-6 hours or overnight.
  7. Garnish top with various fresh berries or fruit of your choice. Or top with whipped cream and sprinkle with chocolate flakes.

*caster sugar: process regular sugar in blender until fine, but not a powder.

GLYFADA METROPOLITANSΕυχαριστούμε την Alpine Center για τη συνταγή. Και επειδή η γαστρονομία είναι διεθνής και χωρίς “όρια”, σας την παρουσιάσαμε σε δύο γλώσσες: Ελληνικά και Αγγλικά!

 

Glyfada Metropolitans Logo


///