ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης συμμετείχε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη.

Για το έτος 2021, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), για την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, θέτει ως κεντρικό μήνυμα, «Δώσε αίμα. Κράτα τον κόσμο ζωντανό. (Give blood and keep the world beating)» και έχει επιλέξει ως χώρα επίκεντρο του εορτασμού την Ιταλία.

Η ενημερωτική εκστρατεία του Π.Ο.Υ. για το 2021 στοχεύει: 1. Να ευχαριστήσει τους αιμοδότες σε παγκόσμια κλίμακα και να δημιουργήσει ευρύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ανάγκη για τακτική αιμοδοσία. 2. Να ενισχύσει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. 3. Να ενθαρρύνει τη νεολαία να αγκαλιάσει το ανθρωπιστικό κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία και να εμπνεύσει και άλλους συνανθρώπους να κάνουν το ίδιο και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τον θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Οι δράσεις περιελάμβαναν οργάνωση δύο εθελοντικών αιμοδοσιών στις 13-06-21 και στις 27-06-21 για τις δύο τράπεζες του δήμου  όπως επίσης  και τη φωταγώγηση του κτιρίου του Δημαρχείου κατά τις βραδυνές ώρες την Δευτέρα  14 Ιουνίου 2021.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Κωνσταντάτος  ευχαριστεί όλους τους συμπολίτες που αιμοδότησαν  και έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπο, ενώ τόνισε πως η ανάγκη για αίμα είναι συνεχής, δεν σταματά  ποτέ, ούτε βέβαια η  ανάγκη να στηρίξουμε τον άνθρωπο, τον διπλανό μας.

Ο Αντιδήμαρχος Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Μηνόπουλος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός της μεγάλης συμμετοχής πολλών νέων στις αιμοδοσίες του δήμου, που κρίνεται σημαντικό για τη συνέχιση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας, που στις μέρες μας έχει μεγαλύτερη ακόμη αξία λόγω της πανδημίας που μαστίζει  τη χώρα μας.

Με αφορμή  τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη  2021,  σε συνεργασία με την ανανεωμένη Δημοτική  Βιβλιοθήκη, ο δήμος προσφέρει από ένα βιβλίο και μια ισοθερμική θήκη καθώς και μία κάρτα ευχαριστήρια που επιμελήθηκαν οι παιδαγωγοί του  Τμήματος Προσχολικής Ηλικίας, θέλοντας έτσι  να εκφράσει και την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους αιμοδότες του, που στηρίζουν τιςν τράπεζες αίματος του δήμου εδώ και πολλά χρόνια.

 

«Δώσε αίμα. Κράτα τον κόσμο ζωντανό».