Ο Δήμος Γλυφάδας σάς προσκαλεί στα εγκαίνια της πρώτης δημόσιας δωρεάν ανταλλακτικής βιβλιοθήκης

Ο Δήμος Γλυφάδας, σάς προσκαλεί αυτή την Παρασκευή, 31 Ιουλίου, στις 7 μ.μ., στα εγκαίνια της πρώτης δημόσιας δωρεάν ανταλλακτικής βιβλιοθήκης. Η βιβλιοθήκη θα τοποθετηθεί στην 5η παραλία Γλυφάδας.

Σας καλούμε να φέρετε βιβλία που δεν χρησιμοποιείτε πια και να τα ανταλλάξετε με άλλα, μέσα από μια πρωτότυπη και καινοτόμο μέθοδο!

thavmastikoΠρόκειται για μία μοντέρνα κατασκευή, στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με υλικό που διαχειρίζονται οι χρήστες της, χωρίς την εγγραφή τους σε κάποιο μητρώο, δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας. Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της.

Η συλλογή της εναλλάσσεται καθημερινά, αφού τη διέπει η προϋπόθεση πως κάθε προσφορά έντυπου υλικού είναι δεκτή. Είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι η προαγωγή αισθήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεπίδρασης.

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης. Εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων.

Γλυφάδα


///