“Καθαρά Δευτέρα θα υποδεχθούμε στη Γλυφάδα μας τη Μεγάλη Σαρακοστή με τον δικό μας, ασφαλή και πάντα δοτικό, ζεστό, ανθρώπινο τρόπο.” Και φέτος κανείς δεν θα είναι μόνος!

Ο Δήμος Γλυφάδας έχει φροντίσει ώστε τα πάντα να βρίσκονται στην εντέλεια για να τηρήσουν όλοι οι κάτοικοι το έθιμο και να ανταλλάξουμε θερμές ευχές. Από το απόγευμα της Κυριακής θα μπουν μπροστά, στο μαγειρείο του Δήμου μας τα καζάνια για την ετοιμασία της φασολάδας και θα φτιαχτούν με πολλή αγάπη οι μερίδες με τα νηστίσιμα εδέσματα, που θα διανεμηθούν στους πολίτες την επόμενη μέρα.

«Και φέτος στρώνουμε στη Γλυφάδα μας το σαρακοστιανό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας! Λόγω των ειδικών συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας δεν μπορούμε και φέτος να γιορτάσουμε την Κυριακή της Αποκριάς και τα Κούλουμα όπως θα θέλαμε, αλλά το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας θα το τηρήσουμε: Στο χώρο των ΚΑΠΗ του Αγίου Τρύφωνα (Αρχιπελάγους και Κ. Αθανάτου), από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, τηρώντας όλα τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό, θα διανέμουμε δωρεάν σε όποιον το επιθυμεί νοστιμότατα σαρακοστιανά εδέσματα», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και προσθέτει: «Σας περιμένουμε όλους για την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής, για να ανταλλάξουμε ευχές και να τηρήσουμε τις παραδόσεις μας».

Την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει η Πρόεδρος του ΚΑΠΠΑ Μαίρη Παπάζογλου, η οποία όπως κάθε χρόνο φροντίζει με τον καλύτερο τρόπο τα πάντα. Καλή Σαρακοστή σε όλους!