Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:

 

Το καλοκαίρι και η κλιματική αλλαγή «δείχνουν τα δόντια τους» τις τελευταίες ημέρες με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, ενώ οι πυρκαγιές με τους καπνούς και τα αιωρούμενα σωματίδια μας κάνει να κλεινόμαστε μέσα.

Τα κλιματιστικά έχουν την πρώτη θέση στη ζωή μας τις ημέρες αυτές οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε από τι μας προστατεύουν και από τι κινδυνεύουμε.

Οι ειδικοί μας συμβουλεύουν τα εξής για το air condition:

 

– Επηρεάζει τον εσωτερικό αέρα

Εάν εργάζεστε σε ένα κλιματιζόμενο κτίριο, ο κακός εξαερισμός μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για το «σύνδρομο του άρρωστου κτιρίου». Τα συμπτώματα είναι πονοκέφαλος, ξηρός βήχας, ζάλη και ναυτία, προβλήματα συγκέντρωσης, κόπωση και ευαισθησία στις οσμές. Ο αέρας του κλιματιστικού σε εσωτερικούς χώρους μπορεί επίσης να αυξήσει ελαφρώς τον κίνδυνο για COVID-19. Αλλά το CDC λέει ότι ο κίνδυνος είναι μικρός. Μπορείτε να τον μειώσετε ακόμα περισσότερο με τακτικές αλλαγές φίλτρων, άνοιγμα των παραθύρων και κάλυψη του στόματος όταν βήχετε ή φτερνίζεστε.

 

– Αφυδατώνει

Τα κλιματιστικά απορροφούν την υγρασία από το χώρο για να μειώσουν την υγρασία και να το δροσίσουν. Αυτό μπορεί να τραβήξει το νερό από το δέρμα σας και να στεγνώσει και αυτό και εσάς τους ίδιους.

 

Διαβάστε περισσότερα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα: https://www.in.gr/2023/07/19/health