Οι μαθητές των σχολείων της Γλυφάδας μας πρασινίζουν τον Υμηττό

Το δικό τους αποτύπωμα στο βουνό άφησαν σήμερα μαθητές σχολείων της Γλυφάδας μας και η δράση συνεχίζεται αύριο.

Μια υπέροχη εμπειρία στους πρόποδες του Υμηττού, ένα χρήσιμο διάλειμμα από τα μαθήματα, που είχε ξεχωριστό εκπαιδευτικό περιεχόμενο, έζησαν το πρωί 250 παιδιά από το 8ο Δημοτικό και δύο τμήματα της Α΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου, ενώ για αύριο έχει προγραμματιστεί δενδροφύτευση από μαθητές των 6ου, 7ου και 11ου Δημοτικών Σχολείων.

Στην οργανωμένη με πολλή φροντίδα εκστρατεία δενδροφύτευσης του Δήμου Γλυφάδας, τα παιδιά έχουν μια βιωματική εμπειρία που θα τους  μείνει αξέχαστη, μαθαίνουν και παράλληλα προσφέρουν. Είναι μια δράση η οποία καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή για τη δημιουργία στην πόλη μας ενός πνεύμονα πρασίνου για ολόκληρη την Αττική.

Τον συντονισμό και την εποπτεία της μαθητικής δενδροφύτευσης έχει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μάριος Κασσέρης, ενώ μεγάλη είναι η συμβολή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γλυφάδας υπό την Προϊσταμένη Μαρίνα Μαυροδόντη. Όλα είναι οργανωμένα με άρτιο τρόπο, υπάρχει ιατρική μέριμνα για ο,τιδήποτε τυχόν χρειάζονται μαθητές και δάσκαλοι, ενώ διατίθενται καπέλα και άφθονο φυσικό μεταλλικό νερό για όλους, καθώς και τσάπες για τους εκπαιδευτικούς.