Ομαδική Εικαστική Έκθεση στη Γλυφάδα “VENUS” – Η τεχνοτροπία της στάσης ζωής

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 έληξε η Ομαδική Εικαστική Έκθεση “VENUS”, της οποίας τα Εγκαίνια είχαν γίνει την Τρίτη, 7η Νοεμβρίου στο Παλιό Δημαρχείο της Γλυφάδας (λεωφόρος Ποσειδώνος και Καράγιωργα Σάκη 2).

Την έκθεση διοργάνωσε και επιμελήθηκε με ιδιαίτερη φροντίδα η γνωστή ιστορικός Τέχνης Μαρίνα Γκόντα υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γυναικών Γλυφάδας με Καρκίνο του Μαστού «Μαζί για τη Ζωή». Πρωταρχικός στόχος της εικαστικής αυτής δράσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες σήμερα. Ο Σύλλογος σκύβοντας πάνω από τη σκέψη, τα συναισθήματα και τα προβλήματα αυτών των γυναικών, συμπορεύεται στον αγώνα τους προσφέροντας έσοδα από την εκδήλωση.

 

Ομαδική Εικαστική Έκθεση στη Γλυφάδα “VENUS”

 

Στο παλιό Δημαρχείο Γλυφάδας εκτέθηκαν έργα σύγχρονων αναγνωρισμένων εικαστικών καλλιτεχνών των: Αβραμοπούλου Ιφιγένεια, Βρανά Γιούλη, Γαϊτάνη Σοφία, Κουτουξιάδου Κατερίνα, Λάππα Χριστίνα, Λουκίδη Χριστίνα, Μαναβή Πένυ, Μανωλοπούλου Μαρικίτα, Μαραγκού Κλεονίκη, Μαράτη Αλεξάνδρα, Μορφογένη Λένα, Μούζου Κυριακή, Μούρτζη Εύα, Παπαλεξανδρή Άσπα, Ριμπατσιού Κατερίνα, Τριβιζά Μαίρη, Φωτιάδη Σοφία.

Μέσα από την ιδιαίτερη τεχνοτροπία τους οι καλλιτέχνες αποτύπωσαν τη φιλοσοφία, τη στάση ζωής, σκέψεις και συναισθήματά τους για μία από τις απειλητικότερες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η γυναίκα, για την ψυχολογία της μπροστά στον φόβο και την οδύνη της νόσου, για τη λυτρωτική δύναμη της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης, αλλά και την ενορατική, δημιουργική αρωγή της τέχνης που ουσιαστικότερα από άλλες πνευματικές δραστηριότητες συμβάλλει στην αποκατάσταση των διασαλευμένων ορίων και στον υπαρξιακό επαναπροσδιορισμό της γυναίκας.

 

 

Τόσο στα εγκαίνια όσο και στο κλείσιμο της έκθεσης παρευρέθησαν επίσημοι προσκεκλημένοι, όπως η Δημοτική αρχή της Γλυφάδας, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων, τεχνοκριτικοί, συλλέκτες έργων τέχνης, εικαστικοί, όσο και ικανός αριθμός φιλότεχνων πολιτών.

Ομαδική Εικαστική Έκθεση στη Γλυφάδα “VENUS”

Κουτουξιάδου Κατερίνα

Δ/ρ Ιστορίας, Κριτικός Τέχνης, εικαστικός