«Πάγωσε» η Γαλλία: Ένας άνθρωπος σε κώμα και πέντε σε κρίσιμη κατάσταση από πειραματική δοκιμή φαρμάκου!

Σοκ προκαλεί στη Γαλλία η είδηση ότι ένας άνθρωπος έμεινε «εγκεφαλικά νεκρός» και πέντε ακόμη μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση μετά από αποτυχημένη δοκιμή φαρμάκου σε γαλλικό εργαστήριο.

Το γαλλικό υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε ότι η δοκιμή πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο στην πόλη Ρεν, ωστόσο δεν αποκαλύπτει το όνομα του φαρμάκου που εξεταζόταν, παρά μόνο ότι επρόκειτο για ένα παυσίπονο που περιέχει κάνναβη και λαμβάνεται από το στόμα.

Ενας από τους συμμετέχοντες στη δοκιμή έπεσε σε κώμα ενώ θεωρείται εγκεφαλικά νεκρός ενώ κρίσιμη είναι η κατάσταση πέντε ακόμη εθελοντών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Αμέσως μετά το συμβάν, η υπουργός υγείας της χώρας ειδοποιήθηκε για ένα «πολύ σημαντικό ατύχημα» και αυτήν την ώρα μεταβαίνει στην πόλη της βορειοδυτικής Γαλλίας.

Σύμφωνα με την Independent, η κλινική δοκιμή ακυρώθηκε αμέσως και οι εθελοντές που συμμετείχαν ανακλήθηκαν άμεσα.

Αυτή ήταν η πρώτη φάση της κλινικής δοκιμής για το συγκεκριμένο φάρμακο με στόχο την αξιολόγηση της «ασφάλειας, της ανοχής και των φαρμακευτικών ιδιοτήτων του στελέχους» σε υγιείς εθελοντές.

Ήδη το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για τις συνθήκες του ατυχήματος στο ιδιωτικό εργαστήριο το οποίο είναι αδειοδοτημένο και ειδικεύεται σε κλινικές δοκιμές.

source