Η Γλυφάδα γεμίζει τις άδειες σχολικές τσάντες των μαθητών

Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας (Σάκη Καράγιωργα 1)

 

Από 4 έως 15 Σεπτεμβρίου, 10 π.μ. – 2 μ.μ. και 6 μ.μ. – 9 μ.μ.

 

Λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, γεμίζουμε τις άδειες σχολικές τσάντες των μαθητών της Γλυφάδας μας! Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και με την πολύτιμη συνεργασία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης μας, ο Δήμος Γλυφάδας συγκεντρώνει όλα εκείνα τα είδη που είναι αναγκαία στους μαθητές αλλά πολλές οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν. Και φέτος, κανένας μαθητής δεν θα μείνει χωρίς τα απαραίτητα σχολικά είδη. Με τη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης μας, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι διακρίνονται από τα ευγενικά αισθήματα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, συγκεντρώνουμε σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, κασετίνες, διαβήτες και άλλα σχολικά είδη για τους μαθητές που έχουν ανάγκη. Φέτος η δράση διαρκεί διπλάσιο χρόνο από ό,τι τις προηγούμενες χρονιές: από τις 4 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, δηλαδή 12 ημέρες (και Σαββατοκύριακο) επτά ώρες κάθε ημέρα (από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ).

 

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου κάλεσε όλους τους φορείς, τους συλλόγους, τους επιχειρηματίες, τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της πόλης να ανταποκριθούν και φέτος σε αυτή την πρωτοβουλία και τόνισε: «Και πάλι όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο για τις οικογένειες της πόλης μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Είμαστε εδώ για να τους δώσουμε μια ανάσα, να αντικρίσουν με χαμόγελο και αισιοδοξία τη νέα σχολική χρονιά. Οι μικροί μας φίλοι χρειάζονται τσάντες, τετράδια, μολύβια και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για το σχολείο τους. Σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης μας, γεμίζουμε και φέτος τις σχολικές τσάντες. Από σήμερα και για 12 ημέρες, επτά ώρες την ημέρα, όλοι μαζί, φροντίζουμε οι μαθητές της πόλης μας, χωρίς εξαιρέσεις να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά με όλα τα απαραίτητα εφόδια».

 

Τη δράση συντονίζουν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μάριος Κασσέρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Γλυφάδας Νίκος Παπακώστας, εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας η Αντιδήμαρχος Άννυ Καυκά, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γεωργία Βαμβακερού και η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μαρία Καράμπελα – Καραβουσάλη. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν μέσω της Ένωσης Συλλόγων Γονέων στους μαθητές που τα έχουν ανάγκη και στις ωφελούμενες οικογένειες των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Γλυφάδας.