Γιώργος Παπανικολάου: περιμετρικά του Γκολφ Γλυφάδας δημιουργούμε ένα μοναδικό στην Αττική χώρο περιπάτου και ποδηλατόδρομο με σύγχρονες προδιαγραφές

Αναδημοσιεύουμε για την ενημέρωσή σας, την ανάρτηση του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου από το προσωπικό του προφίλ στο fb, σχετικά με τα έργα περιμετρικά του γηπέδου Γκολφ Γλυφάδας. Ο ίδιος, τονίζει “Οι συμπολίτες μας που δεν σέβονται την προσπάθειά μας, που δεν σέβονται την δημόσια περιουσία και τους κοινόχρηστους χώρους, προσβάλλουν και τους φιλόζωους και την αισθητική μας και τη δημόσια υγιεινή”.

Μια οργανωμένη κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά, να προκόψει, αν όλα τα μέλη της, αν όλοι μας, δεν τηρούμε τους ελάχιστους κανόνες που απαιτούνται για την κοινή μας συμβίωση.

Θα αναρωτηθείτε ίσως γιατί τα γράφω αυτά σήμερα εδώ. Τα γράφω γιατί ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Και εξηγούμαι:

Πόσο θα αγανακτούσατε αν καθημερινά αντικρίζατε στο σπίτι σας περιττώματα και ακαθαρσίες ζώων; Πως θα αισθανόσασταν αν η αυλή ήταν σαν μια αυλή στάβλου; Την ίδια – και μεγαλύτερη – αγανάκτηση έχουμε με αυτά που καθημερινά βλέπουμε (και καθαρίζουμε) στη Γλυφάδα, το μεγάλο μας σπίτι, την πόλη μας.

Την ίδια ώρα που στην περιοχή του Γκολφ Γλυφάδας, περιμετρικά του γηπέδου, δημιουργούμε ένα μοναδικό στην Αττική χώρο περιπάτου και ποδηλατόδρομο με σύγχρονες προδιαγραφές, με νέο φωτισμό, με δεκάδες δέντρα και άλλα φυτά, που αναζωογονούμε ολόκληρη την περιοχή, κάποιοι συνεχίζουν να επιδεικνύουν προκλητικά αντικοινωνική συμπεριφορά.

Στις φωτογραφίες που έχω αναρτήσει βλέπετε ξεκάθαρα την πραγματικότητα που αντικρίζουμε καθημερινά στις οδούς Τσιτσάνη, Κανάρη και Μιαούλη – και αλλού. Καθημερινά αναγκαζόμαστε να μαζεύουμε απίστευτες ποσότητες από περιττώματα ζώων – και την επόμενη ημέρα ο δρόμος είναι πάλι γεμάτος!

Αγαπάμε τα ζώα και στηρίζουμε και ενισχύουμε το φιλοζωικό κίνημα με κάθε τρόπο – ο ΣΠΑΖ ( Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων ,SPAZ Greece) μπορεί να βεβαιώσει για τον προγραμματισμό μας, τη συνεργασία με κτηνιάτρους, τη στείρωση και τη σίτιση των αδέσποτων ζώων, αλλά και για το σχεδιασμό ειδικών χώρων για τα ζώα συντροφιάς. Οι συμπολίτες μας που δεν σέβονται την προσπάθειά μας, που δεν σέβονται την δημόσια περιουσία και τους κοινόχρηστους χώρους, προσβάλλουν και τους φιλόζωους και την αισθητική μας και τη δημόσια υγιεινή!

Δίπλα μας, μπροστά μας, σε ένα έργο πνοής για την Γλυφάδα μας, βρωμιές και ακαθαρσίες σκύλων. Αναρωτιέμαι πραγματικά, δεν θέλουν κάποιοι συμπολίτες μας το έργο αυτό; Πόσο δύσκολο είναι να έχουν μαζί τους ένα γάντι και μια σακούλα; Έστω να δεχτούμε ότι τόσα χρόνια ο χώρος ήταν βρώμικος και εγκαταλελειμμένος και κανείς δεν έδινε ίσως ιδιαίτερη σημασία – τώρα που ομορφαίνει, που καθαρίζει, που γίνεται επιτέλους ανθρώπινος;

Και σήμανση ειδική θα τοποθετήσουμε και πρόστιμα θα ζητήσουμε να επιβληθούν. Αλλά πρέπει όλοι κάποιοι στιγμή να αποφασίσουμε τι κοινωνία θέλουμε, τι πόλη θέλουμε και – κυρίως – τι θα κάνουμε εμείς οι ίδιοι για αυτό.

Να μην αφήσουμε μια μειοψηφία να προσβάλλει τη δημόσια υγεία, τον πολιτισμό μας, τους φιλόζωους και τελικά τη νοημοσύνη μας.

Συνεχίζουμε.

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ