Είναι το αγαπημένο ρόφημα πολλών και μια ζεστή, χαλαρωτική συντροφιά για άλλους, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
Ο λόγος για το τσάι, με πλήθος ανθρώπων να καταναλώνουν αμέτρητες κούπες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κι ενώ έχει διαφημιστεί για τα οφέλη του στην υγεία, πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης (UAB) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό εύρημα: Τα σακουλάκια τσαγιού του εμπορίου απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά και νανοπλαστικά (MNPL) στον οργανισμό. Τα σχετικά συμπεράσματα δημοσιεύονται στο Chemosphere.
Η ρύπανση από τα μικροπλαστικά αποτελεί μια αυξανόμενη περιβαλλοντική κρίση, με τις συσκευασίες τροφίμων να αναδεικνύονται σε σημαντικό παράγοντα μόλυνσης. Η εισπνοή και η κατάποση αποτελούν τις κύριες οδούς μέσω των οποίων οι άνθρωποι εκτίθενται σε αυτά τα μικροσκοπικά πλαστικά σωματίδια. Αυτή η πρωτοποριακή μελέτη ρίχνει φως σε μια υποτιμημένη, μέχρι πρότινος, οδό διείσδυσης της πλαστικής ρύπανσης στον ανθρώπινο οργανισμό, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις της στην υγεία.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr